Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nieuw: emoji voor mensen met een beperking (en zo zien ze eruit)

emojibeperking.jpg

Voor bijna alles bestaat tegenwoordig wel een emoticon. Maar nog niet voor (of over) mensen met een beperking. Apple heeft daar met dertien nieuwe emoji verandering in gebracht.

De dertien nieuwe emoji kunnen er volgens Apple voor zorgen dat meer mensen voelen dat ze ‘erbij horen’. ‘Een op de zeven mensen wereldwijd heeft een beperking; variërend van blindheid, doofheid en lichamelijk beperkingen tot minder zichtbare aandoeningen,’ stelt Apple in een toelichting. ‘Er bestaan alleen nog geen emoji die dat representeren. Deze nieuwe emoji vullen dat gat en kunnen ervoor zorgen dat meer mensen voelen dat ze erbij horen.’

Van blindegeleidehond tot robotarm

De plaatjes zijn ontwikkeld in samenwerking met belangenorganisaties voor mensen met een beperking. Het resultaat is behoorlijk realistisch. Zo kun je kiezen uit twee soorten rolstoelen, twee type hulphonden en hebben mensen straks geen woorden meer nodig om uit te leggen dat ze een robotarm- of been (nodig) hebben. Dit zijn alle emoji:

Begin 2019

Apple heeft de dertien nieuwe emoji ingediend bij het Unicode Consortium, de organisatie die de plaatjes beoordeelt en moet goedkeuren. Als dat is gebeurd, kunnen we de emoticons begin volgend jaar gaan gebruiken.

Gratis artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron | AD

Lees ook

Dacht je dat dit wc-poppetje een jurkje droeg? Kijk nog eens goed!
Dit is de beste manier om je vagina te wassen
De 7 alarmsignalen van een blindedarmontsteking

Bekijk ook

Gympen weer wit maken? Daar is maar één product voor nodig. Het is spotgoedkoop en je hebt het ongetwijfeld in je beautycase.

Ook interessant