Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Niet thuis? Dít doet PostNL dan voortaan met je pakketje

postnl-pakketje-bezorgd-ophaalpunt-margriet.jpg

Als je niet thuis bent wanneer je pakketje wordt bezorgd, hoef je niet meer te wachten tot de bezorger de volgende dag nog een keer langskomt. Postbedrijf PostNL brengt de pakketjes nu meteen naar een afhaallocatie. 

Voorheen kwam de bezorger na een mislukte poging de volgende dag nog een keer langs.

Voor niets langs

Uit berekeningen van het bedrijf is gebleken dat zo’n 95 procent van de mensen het pakketje meteen de eerste keer kan aannemen. Bij de overige vijf procent is het vaak het geval dat als ze de eerste keer niet thuis zijn, de tweede keer dit vaak ook niet zijn. De bezorger gaat dan vaak voor niets twee keer langs hetzelfde huis.

Minder milieubelastend

Daarom heeft het bedrijf de beslissing gemaakt dat de bezorgers voortaan nog maar één keer langs gaan om een pakketje te bezorgen, voordat ze het naar een PostNL-afhaallocatie brengen. Dit ook met oog op het milieu: zo hoeven de bezorgers minder onnodige kilometers te maken, wat leidt tot minder CO2-uitstoot. Da’s een voordeel. Het nadeel is dat jij je pakket dus moet ophalen.

Positieve verandering

Toch vinden veel mensen het een positieve verandering. Wanneer je pakketje naar een afhaallocatie wordt gebracht, kun je zelf bepalen wanneer je het ophaalt en hoef je niet thuis te wachten. Bovendien zorgt deze verandering voor verlichting voor de bezorgers tijdens de drukke periodes rondom Sinterklaas en kerst. Zo kunnen de overige pakketjes sneller bezorgd worden.

Bron | RTL Z
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant