Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Net binnen: vrouwen nemen 63 kledingstukken mee op vakantie + meer verrassende cijfers!

vrouwen-nemen-63-kledingstukken-mee-op-vakantie.jpg

De zomervakantie staat op de stoep. En dus stroomt zoals elk jaar  de mailbox van de redactie weer vol met grappige cijfers en weetjes over de keuze voor bikini of badpak, reis-ergernissen en andere zomerfeitjes. Margriet zet de meest verrassende op een rij! 

Onzeker in bikini

Wist je dat ruim de helft van de vrouwen zich een stuk zekerder voelt in badkleding als er een dikker persoon naast haar ligt? Shocking? Het blijkt uit onderzoek van ze.nl dat werd gehouden onder 1.700 lezeressen. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat meer dan vijftig procent haar zelfvertrouwen voelt verschrompelen als ze op openbare plekken wordt geconfronteerd met andere vrouwen in badpak of bikini. Soms is dat minderwaardigheidsgevoel zo sterk dat ruim 28 procent publieke plaatsen als het strand en het zwembad liever mijdt.

31 kilo kleding mee

Een hutkoffer met kleding en een uitpuilende beautycase: vrouwen staan erom bekend het liefst alles van thuis mee te nemen op vakantie. Je weet immers nooit wanneer je het nodig hebt. Maar is het wel terecht dat – vooral mannen – altijd het gevoel hebben dat de complete inhoud van onze kledingkast mee moet op reis? Onderzoek van CheckandPack geeft ze vooralsnog gelijk. De gemiddelde Nederlandse vrouw van tussen de 25 en 45 jaar sleept maar liefst 63 (!) kledingstukken mee op vakantie, gemiddeld goed voor 31 kilo. Mannen daarentegen houden het bescheiden met 29 stukken kleding.

Schat, kunnen we even praten?

Ook de ANWB komt met bijzondere cijfers op de proppen. Uit hun zomeronderzoek blijkt dat de gemoederen onder vakantiegangers soms hoog oplopen. Zo heeft een kwart van de reisgenoten er weleens aan gedacht om de volgende keer met iemand anders op vakantie te gaan en overweegt één op de tien partners vlak voor vertrek zijn of haar relatie te verbreken of een scheiding aan te vragen! Hoezo, zorgeloze zomer?

Bekijk ook

Aha! Dus dáár is dat kleine zakje in je spijkerbroek voor.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant