Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pas op voor neptelefoontjes van de ‘GGD’ over coronavaccin

pas-op-voor-neptelefoontjes-van-de-ggd-over-coronavaccin-margriet.jpg

De Fraudehelpdesk heeft de laatste dagen opvallend veel meldingen gekregen over neptelefoontjes van de ‘GGD’. Oplichters doen zich hierbij voor als iemand van de GGD of ‘team thuiszorg’ en vragen mensen geld in ruil voor een vervroegde vaccinatie.

Klinkt natuurlijk fijn, zo’n vervroegde vaccinatie, maar de GGD benadrukt dat ze nóóit geld vragen voor vaccinaties of testen.

Neptelefoontjes van GGD

Mensen die een dergelijk telefoontje ontvingen kregen te horen dat ze met iemand van de GGD of ‘team thuiszorg’ spraken en dat ze in aanmerking kwamen voor een vervroegde vaccinatie. Terwijl er wordt gesproken over een geschikte datum, stuurt de ‘medewerker’ alvast een Tikkie via WhatsApp waar de persoon geld naar kan overmaken om zo het vervroegde vaccin te kunnen betalen.

Lees ook: Waarom zestigers nu soms eerder een coronavaccinatie krijgen dan 70- en 80-plussers

Meld telefoontjes bij Fraudehelpdesk

De GGD laat echter weten dat ze nooit geld vragen voor het vaccin of testen en dat uitnodigingen voor een vaccinatie áltijd via de post worden gestuurd. Als je dus één deze dagen een telefoontje ontvangt over het coronavaccin, dan weet je zeker dat dit nep is. Maak in zo’n geval geen geld over en meld het telefoontje bij de Fraudehelpdesk.

Niet zelf bellen naar GGD

De GGD liet onlangs ook weten dat het geen zin heeft om te bellen voor een coronavaccin. Veel mensen blijken naar de GGD te bellen in de hoop toch eerder aan de beurt te komen voor het coronavaccin, maar volgens de GGD heeft dit geen zin. Mensen die aan de beurt zijn ontvangen zelf een uitnodiging en hoeven hier niet voor te bellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Fraudehelpdesk
Beeld | Getty

Ook interessant