Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Gevaccineerd? Dan mag je vanaf déze datum zonder negatieve test naar Frankrijk

negatieve-test-vakantie-frankrijk.jpg

Frankrijk gaat vanaf 9 juni weer iets soepeler met toeristen om. Reizigers uit andere EU-landen mogen vanaf die datum namelijk weer het land in als ze zijn ingeënt met één van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins. En ben je gevaccineerd, dan hoef je van Frankrijk ook geen negatieve test meer te laten zien.

Dit bevestigt Jean-Baptiste Lemoynce, de Franse staatssecretaris voor Toerisme, aan de Franse nieuwszender BFMTV.

Welke reizigers moeten wel en niet een negatieve test tonen in Frankrijk?

Reizigers die volledig gevaccineerd zijn met een vaccin van AstraZeneca, Janssen, Moderna of Pfizer kunnen zonder een negatieve coronatest Frankrijk in. Reizigers die nog niet gevaccineerd zijn mogen ook het land in, maar moeten dan wél een negatieve PCR-test kunnen tonen. Dit geldt ook voor reizigers buiten de EU, zoals bijvoorbeeld uit het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. Zij moeten zelfs als ze gevaccineerd zijn een negatieve test kunnen tonen.

Lees ook:
Vanaf maandag zetten alle vaccinatielocaties toch een stempel in het gele boekje

Kleurcodes

Frankrijk gaat vanaf 9 juni een zelfde soort beoordelingssysteem gebruiken waarbij landen een groene, oranje of rode kleur krijgen. Op dit moment staat bijna heel Frankrijk voor Nederlanders nog op oranje. Alleen het eiland Corsica heeft sinds vrijdag weer kleurcode geel, wat betekent dat je er naartoe kunt reizen, maar dat er wel veiligheids- of gezondheidsrisico’s zijn. Het is daarom belangrijk om je reis goed voor te bereiden.

Bron | BFMTV, Linda
Beeld | Getty

Margriet 25 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: hoe ouder, hoe hipper, Karin dacht dat ze dement werd, zo houdt je – juist nu – je relatie goed, alles over je DNA en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant