Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze Nederlandse operazanger is wereldwijd hét gesprek van de dag

deze-nederlandse-operazanger-is-wereldwijd-het-gesprek-van-de-dag.jpg

Hoewel er zaterdag heel wat goede optredens voorbij kwamen in het programma ‘Beste Zangers’, was er vooral één persoon die er voor iedereen uit sprong: operazanger Henk Poort gooide het namelijk over een totaal andere boeg en zong een metalversie van Simon & Garfunkels ‘The Sound of Silence’.

Zijn optreden maakte zó ontzettend veel indruk, dat zijn versie momenteel op nummer 1 op Itunes staat en trending is op YouTube.

Speciale techniek

Met Floor Jansen (leadzangeres van de metalband Nightwish) als hoofdgast, was het al te verwachten dat het repertoire van de artiesten deze keer iets anders zou zijn. Maar dat de operazanger zou kiezen voor een metalversie van ‘The Sound of Silence’ had niemand verwacht. Ook voor hem zelf was het even wennen. Henk moest namelijk met zogeheten ‘distortion’ zingen, een techniek waarbij zangers een rauw randje op hun stem laten horen. “Dat gebeurt niet in de opera, als je dat doet, zeggen ze meteen: volgende,” aldus Henk.

Vlekkeloos optreden

Hoewel hij van tevoren erg zenuwachtig was, verliep het optreden van de operazanger uiteindelijk vlekkeloos. Floor moest haar best doen om niet het hele optreden met haar mond open te zitten. Henk begon extreem laag en maakt het nummer steeds groter en groter. Zijn bijzondere versie viel ook in de smaak bij de kijkers. Op YouTube reageren tientallen mensen dolenthousiast. “Dit is de beste versie van The Sound of Silence. Zijn stem is ongeëvenaard goed. Stel je voor dat hij dit doet met een heel orkest achter zich”, schrijft iemand. “Kunnen we hem als gastartiest krijgen op het podium bij Nightwish?”, vraagt een Nightwish-fan zich af.

Nieuwsgierig naar het optreden? Bekijk ’t hieronder terug.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD, YouTube
Beeld | ANP

Ook interessant