Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Er wordt een Nederlandse musical over prinses Diana gemaakt

france-diana-waving.jpg

Na het succes van de populaire Netflix-serie The Crown zien ook theatermakers brood in de onstuimige levens van de Britse royals. Er wordt namelijk gewerkt aan een Nederlandse musical over prinses Diana, die From Diana With Love gaat heten.

De musical is een initiatief van Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende. Momenteel wordt er gewerkt aan het script, dat wordt geschreven door Dick van den Heuvel. Hij heeft ook het script van de succesvolle musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt geschreven.

Vanuit de kinderen

Ondanks dat de ontwikkelingen voor de musical nog maar in de beginfase zijn, kan Iris al wel een tipje van de sluier oplichten. “Het idee voor deze voorstelling is dat het verhaal van Diana door de ogen van haar kinderen verteld wordt.” Diana zal realistische gesprekken voeren met Harry en William, en ook Kate en Meghan zullen in het verhaal voorkomen. “We weten zeker dat het gaat werken”, zegt Iris.

Grotere, nieuwe show

Dat klinkt alsof het een bijzonder en emotioneel verhaal zal worden, waarop we de gebeurtenissen rondom Lady Di op een hele andere manier te horen krijgen. Iris legt uit waarom ze voor deze manier hebben gekozen. “Er was negentien jaar geleden al een one-woman-musical over Diana met Vera Mann. Maar inmiddels weten we zoveel meer over Diana. Er is alle reden om juist nu een veel grotere, nieuwe show rond haar te maken. Het verhaal vanuit het ‘nu’ vertellen, dat is nooit eerder gebeurd.”

Ervaren actrice

Wij kunnen in ieder geval niet wachten en hopen dat de musical prinses Diana eer aan zal doen. Naar verwachting is de musical eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien. En wie lady Di gaat spelen? “Het zal in ieder geval een heel ervaren actrice moeten zijn”, aldus Iris.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | ANP

Voor die tijd zin in een ander avondje uit met een musical? Krijg korting op shows als The Best of Broadway, The Lion King en Mamma Mia! in de Margriet Theaterclub.

BESTEL HIER

Ook interessant