Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit is ‘m: het Nederlandse liedje voor het Eurovisie Songfestival

songfestival-liedje.jpg

Vorig jaar won Nederland voor het eerst sinds 44 jaar het Eurovisiesongfestival met het nummer Arcade van Duncan Laurence. Nu is het tijd om opnieuw een poging tot winst te wagen. De uitverkorene voor deze taak is Jeangu Macrooy. Hij presenteerde bij de Wereld Draait Door officieel het songfestival liedje voor Nederland genaamd: Grow. 

Gaan we met dit songfestival liedje van Jeangu Macrooy opnieuw winnen?

Rustig liedje 

Het is misschien wat voorbarig om meteen te roepen dat we het Eurovisie Songfestival twee keer op rij gaan winnen, maar volgens kenners heeft het nummer Grow van Jeangu Macrooy wel win-potentie. Het is een rustig liedje, dat langzaam op gang komt. Als je kijkt naar alle spectaculaire over-de-top popliedjes die tijdens het Eurovisie Songfestival vaak de revue zijn gepasseerd, valt het rustige nummer Grow daardoor dus een beetje buiten de boot. Het liedje van Macrooy bestaat onder andere uit een gospelkoor dat samen met zijn soulstem mooi tot zijn recht komt. Het is geen meezinger of een nummer waarop je direct wil dansen, maar juist een nummer dat je moet raken. 

Toch doen de langzame en mooie liedjes het de afgelopen jaren steeds beter, en scoort Jeangu Macrooy op de Eurovisie Songfestival fan-sites erg goed. 

Donkere periode 

Jeangu Macrooy schoof aan bij de Wereld Draait Door om over het nummer Grow te vertellen. Hij schreef het liedje in een donkere periode. Het nummer bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte gaat over zijn verdriet en frustratie over ouder worden en erachter komen dat er voor het leven eigenlijk geen handleiding bestaat. Het tweede deel van het nummer schreef Macrooy pas drie weken later, waarbij het vooral draait om het accepteren dat het leven uit hoogte- en dieptepunten bestaat en je hiervan groeit.

Luister hier het Songfestival liedje

Het nummer Grow van Jeangu Macrooy inclusief de officiële videoclip kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sMcxWB90TTY&feature=emb_logo

Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Doordat we vorige jaar met Duncan Laurence eindelijk weer eens het Eurovisie Songfestival wonnen, wordt het feest dit jaar in Nederland georganiseerd. Het Songfestival vindt op 16 mei in Ahoy Rotterdam plaats en heeft als thema ‘Open Up’. Omdat we vorige jaar hebben gewonnen hoeven we dit jaar niet mee te doen aan de halve finales op 12 en 14 mei. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| RTL Nieuws, NU.nl
Beeld |ANP

Ook interessant