Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze Nederlandse artiest gaat optreden tijdens het Songfestival

afrojack-songfestival.jpg

Het wordt dansen geblazen op het Eurovisie Songfestival, want niemand minder dan dj Afrojack is de grote act op het liedjesfestijn. Een logische keuze, want deze dj heeft Rotterdamse roots én internationale bekendheid.

En de organisatie heeft grootse plannen voor dit gastoptreden.

Dicht bij huis

De organisatie van het Songfestival had al eerder aangegeven een Nederlandse act te willen. Het bekritiseerde optreden van Madonna vorig jaar liet al zien dat een grote, internationale artiest niet meteen een goede act hoeft te betekenen. Daarom houden we het dit jaar lekker dicht bij huis: Afrojack woont in Spijkenisse, vlakbij Rotterdam. Ondanks dat zullen er weinig mensen in het publiek zijn die de dj niet kennen: hij staat al jarenlang in de internationale hitlijsten en stond in 2019 op nummer 9 van de meest populaire dj’s wereldwijd.

Verschillende stijlen

Toch staat Afrojack er tijdens de grote finale niet alleen voor. De organisatie geeft aan iets heel speciaals te gaan doen. “We zouden hem achter een dj-boot kunnen zetten en dan gaat hij een waanzinnige act weggeven. Maar ons thema is Open Up, dus we willen heel graag verschillende stijlen met elkaar verbinden,” legt voorzitter Gerben Bakker uit. En hoe doe je dat? Door een live-orkest van maar liefst 65 man op het podium te zetten, samen met een gospelkoor van nog eens 25 personen.

Nu al kippenvel

Dat betekent dat het, samen met nog eens de 40 dansers, een drukke boel wordt op het podium. Het effect zal dan ook overweldigend zijn. “Ik krijg nu al kippenvel,” zegt Bakker over de repetities, die al in volle gang zijn. Wie er gaan optreden tijdens de halve finales, is nog niet bekend gemaakt.

Bron | AD, RTL Nieuws
Beeld | Brunopress

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant