Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nederlands meisje (13) raakt ernstig gewond nadat ze met telefoon in bad zit

telefoon-in-bad.jpg

Dat je je telefoon en oplader zo ver mogelijk uit de buurt van water moet houden, blijkt maar weer uit het lugubere verhaal van een 13-jarig meisje uit Nederland. Het meisje kwam onder stroom te staan nadat ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen.

Dat het meisje haar verhaal kan navertellen heeft ze te danken aan haar moeder, die haar direct uit bad haalde.

Opladen van telefoon

In het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports is te lezen dat het meisje een bad nam terwijl ze in haar rechterhand haar telefoon vasthield. De telefoon was op dat moment aan het opladen. Het is niet duidelijk wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden.

Bewusteloos en spiersamentrekkingen

Het meisje schreeuwde het uit toen ze onder stroom kwam te staan, waardoor haar moeder direct naar de badkamer kwam. Zij haalde de oplader van de telefoon uit het stopcontact en tilde haar dochter uit het bad. Het meisje was er allesbehalve goed aan toe op dat moment: zo was ze korte tijd bewusteloos en had ze last van spiersamentrekkingen.

Geheugenverlies

Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ook nog eens twee diepe brandwonden werden ontdekt. Eentje in haar hand en eentje op haar buik. Daarnaast had het meisje last van geheugenverlies, waardoor ze niet meer zelf kon vertellen wat er nu precies was gebeurd. Door de spiersamentrekkingen en de brandwonden, was het voor de artsen echter duidelijk dat ze onder stroom was komen te staan.

Lees ook: déze veelvoorkomende plant kan brandwonden veroorzaken

Waarschuwing

Het meisje mocht uiteindelijk na twee dagen het brandwondencentrum verlaten en is op een later moment nog geopereerd aan de brandwond op haar buik. De schrijvers van het artikel, afkomstig van het Amsterdam UMC en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, hopen mensen bewust te maken van de gevaren van elektrische apparaten of snoeren in de buurt van water.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief 

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant