Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Veel Nederlanders vinden dat er een regionale lockdown moet komen’

veel-nederlanders-vinden-dat-er-een-regionale-lockdown-moet-komen.jpg

Het aantal opgenomen coronapatiënten is in de afgelopen twee weken meer dan verdubbeld. Veel experts vrezen dan ook voor een tweede coronagolf en pleiten voor een verscherping van de huidige coronamaatregelen, maar wat kan er gedaan worden om een tweede golf te voorkomen?

Bij veel Nederlanders heerst het gevoel dat er weinig anders op zit dan een regionale lockdown, zo blijkt uit een onderzoek van Hart van Nederland en een poll onder onze eigen lezeressen.

Veel mensen voor een regionale lockdown

Bij een regionale lockdown moeten inwoners van een provincie of gemeente verplicht binnen blijven als in dat gebied het coronavirus de kop opsteekt. Een pittige maatregel, maar veel Nederlanders blijken hier op dit moment wel oren naar te hebben. Uit een onderzoek van Hart van Nederland onder 4000 mensen blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders (33 procent) een regionale lockdown wel ziet zitten. Daarnaast is een kwart van de Nederlanders van mening dat alle studentenverenigingen de deuren moeten sluiten.

Lees ook: Dít kunnen we verwachten van de persconferentie van Mark Rutte vanavond

Avondklok en mondkapjesplicht

Er blijkt slechts een kleine groep (17 procent) te zijn die vindt dat er geen maatregelen nodig zijn om een tweede golf te voorkomen. Daarnaast is 14 procent van mening dat er een permanente mondkapjesplicht moet worden ingevoerd (14 procent) of dat er een avondklok moet worden ingesteld waarbij iedereen voor 22.00 uur binnen moet zijn (10 procent).

Reacties van onze eigen lezeressen

Een poll onder Margriet-lezeressen laat overigens een soortgelijk resultaat zien. Van de 422 mensen geeft maar liefst 62 procent aan dat ze een regionale lockdown wel zien zitten. Veel mensen vinden dat dit nodig is om corona weer onder controle te krijgen en omdat mensen zich anders toch niet aan de regels gaan houden. Er zijn echter ook mensen die tegen een dergelijke maatregel zijn (38 procent). Zo geeft iemand aan dat een regionale lockdown niet de oplossing is en dat voldoende afstand houden en rekening met elkaar houden de enige effectieve maatregel is.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Hart van Nederland, Instagram
Beeld | iStock

Ook interessant