Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom een groep Nederlanders zich vrijwillig met het coronavirus wil laten besmetten

coronavirus.jpg

Je zou denken dat iedereen zo ver mogelijk uit de buurt van het coronavirus wil blijven, maar dit blijkt toch niet helemaal zo te zijn. Veertig Nederlanders hebben zich aangemeld om zich vrijwillig met het coronavirus te laten besmetten.

Dit doen ze wel voor een belangrijk doel: met duizend anderen willen ze op deze manier de ontwikkeling van een vaccin versnellen, zo schrijft De Telegraaf.

Omstreden maar nodig

Het is een nogal omstreden manier om proefvaccins sneller op de markt te krijgen, maar het is volgens de Amerikaanse organisatie 1DaySooner wel nodig: elke dag dat er eerder een vaccin is, scheelt ruwweg zevenduizend doden. Elke drie maanden is dat zo’n half miljoen geredde levens. Om deze reden hebben zich inmiddels al ruim 21.000 vrijwilligers gemeld bij de organisatie om zich vrijwillig te laten besmetten met het coronavirus, waaronder dus ook ruim veertig Nederlanders.

Lees ook: hoe erg is het dat het virus zich muteert?

Voor het geval dat

Het is de bedoeling dat er een groep van tienduizenden vrijwilligers klaarstaan, zodra er een groen licht komt voor dit soort ongebruikelijke klinische test. Wanneer dat is, is nog maar de vraag.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Telegraaf
Beeld | iStock, Twitter

Ook interessant