Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nederland vol lof over openhartige koning Willem-Alexander

koning-willem-alexander-en.jpg

Maar liefst 4,2 miljoen mensen hebben woensdagavond naar het persoonlijke tv-interview met koning Willem-Alexander gekeken. Nooit eerder sprak de koning zo openhartig over liefde, de dood, familie en het koningschap. En dat heeft Nederland duidelijk gewaardeerd! 

Tijdens het gesprek met interviewer Wilfried de Jong, dat ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag plaatsvond, sprak koning Willem-Alexander soms zichtbaar geëmotioneerd over de gebeurtenissen in zijn leven. Zijn kinder- en puberjaren kwamen voorbij, zijn huwelijk met Máxima, maar ook de ziekte van prins Claus, de dood van zijn broer Friso en de crash met MH17 kwamen aan bod.

Veel positieve reacties op sociale media

Tijdens een nabeschouwing op de Facebook-pagina van RTL Nieuws kwam de ene na de andere positieve reactie binnen. “Wat heeft Willem-Alexander de vragen mooi en eerlijk beantwoord! Eerlijk echt trots op hem!” zegt Tom van Emmerink. En ook Nicole Boots was enthousiast: “Wat een geweldige koning hebben wij, mogen we trots op zijn.”

‘Indrukwekkend’, ‘Prachtig’, ‘Trots!’

Ook op Twitter lieten mensen weten dat ze onder de indruk waren van de openhartigheid van de koning.

 

 

 

 

 

 

 

Ook complimenten voor Wilfried de Jong

Ook interviewer Wilfried de Jong krijgt veel complimenten op sociale media. Veel kijkers vinden dat hij het vraaggesprek goed heeft geleid, meldt NU.nl.

Ook koningshuiskenner Peter van der Vorst noemt het een “mooi ontspannen en openhartig gesprek van Wilfried de Jong met Willem-Alexander. Gefeliciteerd beiden.”

Het interview met Willem-Alexander

Bekijk hier een terugblik op het interview met koning Willem-Alexander, waarin hij zichtbaar geëmotioneerd praat over het verlies van zijn broer Friso, hij zijn liefde voor zijn vrouw Máxima beschrijft, en vertelt hoe hij zijn dochter Amalia voorbereidt op het koningschap.

Bron | NOS

Bekijk ook: dit kreeg prinses Ariane kado voor haar verjaardag

Meer over de royals

Ook interessant