Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Weg met het natte herfstweer: is er toch nog zonnig nazomerweer in aantocht?

nazomerweer-in-aantocht.jpg

De afgelopen paar dagen is het weer echt omgeslagen naar nat herfstweer. Dit weekend zou het op sommige plekken zelfs meer regen dan dat het in de hele maand september heeft gedaan. Hartstikke knus als je de hele dag binnen kunt blijven, maar ben jij toch nog toe aan een beetje zon? Dan hebben we goed nieuws. Er zou namelijk nog nazomerweer in aantocht zijn. 

Dít kun je de komende dagen verwachten. 

Nazomerweer in aantocht 

Het leek erop dat we met de herfstachtige buien het najaar officieel hadden ingeluid, maar volgens Weer.nl is dat niet helemaal waar. Hoewel het dit weekend nog behoorlijk nat en koud is, zou het weer namelijk vanaf aankomende woensdag weer omslaan. Het stopt dan niet alleen met regenen, maar ook de wind neemt dan af en de zon breekt door. Daardoor kunnen we richting het volgende weekend warmere temperaturen van rond de 20 graden verwachten en is er toch nog een vleugje nazomerweer in aantocht. 

Lees ook: Zó wordt gevoelstemperatuur door meteorologen bepaald

Wisselvallige week

Voordat de nazomer zich opnieuw laat zien blijft het nog even wisselvallig. Maandag is het op de meeste plekken droog, maar er is af en toe nog kans op een bui. Zeker in de kustgebieden kun je een nat pak verwachten. Het wordt dan maximaal tussen de 16 en 18 graden. Op dinsdag neemt de kans op buien nog meer toe, maar het zonnetje breekt dan ook regelmatig door. Ook staat er dan een stevige wind en wordt het tussen de 15 en 17 graden. Hoewel woensdag ook nog begint met buien, blijft het vanaf de middag op de meeste plekken droog, neemt de wind af én schijnt de zon. In de dagen daarna wordt de kans op neerslag steeds kleiner. 

Hoe lang dit nazomerse weer vervolgens aanhoudt, dat is nog niet duidelijk. Volgens Weer.nl lijkt het erop dat het voor langere tijd rustig, droog en zonnig zal blijven. Naar verwachting zal de temperatuur dan wel weer verder onder de 20 graden dalen. 

Bron | Weer.nl
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant