Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzonder natuurverschijnsel gespot bij de Nederlandse grens

bijzonder-natuurverschijnsel-gespot-bij-de-nederlandse-grens.jpg

In de Brabantse plaats Zundert hebben ze zondag waarschijnlijk even raar opgekeken. Er was namelijk een nogal bijzonder natuurverschijnsel te zien bij de Nederlandse grens, van iets wat we in ons landje niet vaak voorbij zien komen.

Op beelden is te zien hoe er een heuse tornado langs de Nederlandse grens raast.

Geen typische tornado

In eerste instantie werd er nog gedacht aan een heftige windhoos, omdat tornado’s nu eenmaal niet vaak voorkomen in Nederland. Toch is het volgens Weerplaza wél degelijk een tornado, alleen geen typische: “Normaal gesproken ontstaan tornado’s bij enorme, sterk georganiseerde buien die om hun eigen as draaien, zogenaamde supercells. Dit soort buien ontstaan alleen als er heel veel ‘energie’ op voorraad is in de atmosfeer en er heel veel wind staat op grote hoogte.”

Lees ook: strandbezoekers delen massaal foto’s van magisch blauwe zee

Bijzondere beelden

Gek genoeg werd er aan beide voorwaarden niet voldaan zondag: het waaide op de plek, waar de tornado zich vormde, niet zo veel op hoogte en er was ook niet bijzonder veel ‘energie’ beschikbaar in de atmosfeer. Ook de buien, die ontstonden, waren geen krachtige onweersbuien. Desondanks was het dus wel een tornado. Op sociale media werden er al volop beelden gedeeld van het bijzondere natuurverschijnsel langs de Nederlandse grens:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | BN de stem, Facebook
Beeld | iStock

Ook interessant