Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Naar de kapper voor een botoxbehandeling: zou jij het doen?

vrouw-haar.jpg

Een nieuwe coupe of kleur laten aanmeten én je rimpels laten behandelen met botox: het kan bij steeds meer kappers. Dus in plaats van dat je je hiervoor in een cosmetische kliniek laat behandelen, kun je ook terecht bij de kapper op de hoek. Iets voor jou?

Naar de kapper voor een botoxbehandeling

Veel kappers bieden in hun salon al langer andere beautybehandelingen aan hun klanten aan. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van je nagels en make-up (voor een feestje of trouwerij) en hand- of voetmassages. Volgens het AD zijn er nu ook steeds meer kappers die botoxbehandelingen aanbieden. Een cosmetische arts komt in dat geval naar de salon en behandelt je voor of na je knipbeurt.

Voor of tegen: dit zijn de argumenten

Er zijn een heleboel argumenten die voor en tegen zo’n bezoekje aan de kapper zijn. Een voordeel is bijvoorbeeld dat de behandeling meestal niet lang duurt en dus makkelijk bij een kappersbeurt ingepland kan worden. Als je tussendoor bijvoorbeeld even moet wachten, kun je zo langs de arts. De Rotterdamse kapper Dyan van Staveren van LOK XL Kappers vertelt in de krant hoe haar klanten de behandeling van een cosmetisch arts ervaren: “Dit is laagdrempeliger dan een behandeling in een kliniek.” De cosmetisch arts komt maandelijks bij hen in de salon. Zelf maakt de kapper er ook gebruik van. “Ik ken de arts en de klanten vertrouwen mij, ze zien dat ik niet helemaal ben strakgetrokken. Dat maakt voor hen de stap kleiner om het zelf ook eens te proberen.”

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), Catharina Meijer, waarschuwt in het AD juist en wijst op de gevaren wanneer je botoxbehandelingen buiten een kliniek toepast. Volgens haar commentaar zou er bijvoorbeeld sneller worden gewerkt, zo staat in de krant: “De klant wijst een rimpeltje aan, de spuit gaat erin en klaar. Op die manier krijg je nooit de kwaliteit die mogelijk is. Ik heb altijd een voorgesprek met mijn cliënten om erachter te komen wat ze precies willen en waarom. Soms kom je op een heel ander advies uit en komt de spuit er niet aan te pas.” Volgens haar krijg je met een bezoek aan een kliniek ook zekerheid: “Bij een cosmetische kliniek mag je aannemen dat de arts is opgeleid. In een kapsalon weet je dat niet zeker.”

Zou jij naar de kapper gaan voor een botoxbehandeling?

Bron: AD.nl

Ook interessant