Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze mannelijke BN’ers zijn 14 november naakt op tv te zien om een bijzondere reden

deze-mannelijke-bners-zijn-naakt-op-tv-te-zien-om-een-bijzondere-reden.jpg

Jan Versteegh, Simon Keizer, Viggo Waas, Thijs Römer, Sander Lantinga… het is maar een greep uit de namen van mannelijke BN’ers die 14 november zonder kleding op televisie zullen verschijnen. Hiermee willen ze aandacht vragen voor prostaat- en teelbalkanker.

Dit omdat er nog steeds een groot taboe heerst op de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen.

Bewust van de risico’s

Ondanks dat is prostaat- en teelbalkanker goed te behandelen wanneer het op tijd wordt geconstateerd. Daarom wil LINDA.nl zorgen dat er meer aandacht voor komt – als mannen zich bewust zijn van de risico’s, zijn ze er ook sneller bij wanneer het misgaat. Met de hashtag #checkzijnzaakje moedigt LINDA.nl vrouwen aan ook op te letten of hun partner over klachten klaagt die misschien op prostaat- of teelbalkanker kunnen wijzen.

Naakt op tv

Op donderdag 14 november wordt op Net5 het eenmalige programma For One Night Only: He-le-maal naakt uitgezonden, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het initiatief. In dit programma zullen verschillende mannelijke BN’ers een iconische dansact opvoeren, om zich vervolgens helemaal bloot te geven.

Mooi idee

De mannen, waaronder dus Jan Versteegh en Simon Keizer, gaan uit de kleren voor heel Nederland om het taboe rondom de ziekte te doorbreken. Jan Versteegh zegt dat hij het idee eerst niet helemaal zag zitten. “Toen ze me vroegen, dacht ik: daar sta ik niet om te springen. Maar toen ik er meer over hoorde, vond ik het zo’n mooi idee. Het programma gaat helemaal niet de platte kant op. Het wordt met klasse gemaakt.”

Bron | LINDA.nl
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant