Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Naakt dineren, zonder mobiel

woman-holding-a-muffin-behind-his-back-in-his-hand.jpg

Het restaurant The Bunyadi in Londen is nog niet eens open, maar heeft nu al meer dan 40.000 mensen op de wachtlijst staan. Waarom is het restaurant zo speciaal? Omdat je er naakt kan dineren! 

Zie je het al voor je? Je komt binnen in een restaurant, legt je kleding in een kluisje, trekt een badjas van het restaurant aan die je vervolgens weer uit mag doen wanneer je aangekomen bent in het naaktgedeelte.

bunyadi2

“Het idee is dat je ware vrijheid kan ervaren”, zegt bedenker Seb Lyall tegen The Guardian. “Mensen krijgen de kans om van een avondje uit, zonder onzuiverheden, te genieten.” Met die ‘onzuiverheden’ bedoelt hij kleding, telefoons en elektriciteit. Al het eten in het restaurant wordt dan ook gemaakt op een vuurtje. “Om logistieke reden heeft het personeel wél een klein beetje kleding aan”, zegt Lyall tegen The Guardian. “Als je wordt bediend, zit namelijk het gezicht van de klant precies ter hoogte van bepaalde lichaamsdelen van het personeel.”

Er komen veel vragen over de hygiëne in het restaurant. Volgens Lyall zit dat wel goed. Zo dragen de koks bijvoorbeeld schorten.

Margriet zocht naar meer ‘bijzondere’ restaurants in de wereld en vond bovenstaand filmpje.

Naakt dineren, is dat ook iets voor jou?

Ook interessant