Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zet je schrap: na storm Ciara en storm Dennis komt er nóg een storm aan

zet-je-schrap-na-storm-ciara-en-storm-dennis-komt-er-nog-een-storm-aan.jpg

Storm Dennis is nog maar net vertrokken of de volgende storm staat alweer voor de deur. Komend weekend raast storm Ellen door het land, wat betekent dat we te maken krijgen met wisselvallig weer met regen en zware windstoten.

Gelukkig is er ook nog een beetje licht aan het einde van de tunnel, want er is ook nog kans op wat zon.

Laatste restjes van storm Dennis

Volgens Buienradar-meteoroloog Martijn Dorrestein gaat de stevige wind voorlopig niet liggen. Waar het vanochtend nog druilerig en kalm is, komen er toch nog stevige naweeën van storm Dennis aan. Het KNMI heeft zelfs vanaf 11.00 uur code geel afgekondigd voor het hele land behalve het Waddengebied. We krijgen te maken met windstoten tot 80 km/u en er kan zelfs een enkele bui vallen. “Maar door de wind waaien de buien snel over. Er kan wel een klapje onweer bij zitten of wat winterhagel,” aldus Dorrestein.

Lees ook: zó redden vogels zich dus tijdens een storm

Wisselvallig weer

Ook de rest van de week hebben we te maken met stevige wind. “Bijna elke dag zal er windkracht 3 tot 7 zijn vanuit het zuidwesten,” zo voorspelt de meteoroloog.  Woensdag zakt de temperatuur tot 8 graden gemiddeld, maar gelukkig wel met een zonnetje. Donderdag en vrijdag blijft het ook wisselvallig met zon en regen en staat er een stevige wind. “Het blijft dus meer van hetzelfde,” aldus Dorrestein.

Storm Ellen

Aankomend weekend krijgen we waarschijnlijk opnieuw bezoek van een storm, want de kans is groot dat storm Ellen door het land raast. Dit zou betekenen dat we maar liefst drie zondagsstormen op een rij krijgen, wat volgens Dorrestein best bijzonder is. “Het is nog even afwachten, maar er wordt weer veel wind verwacht en er bestaat een kans op zware windstoten tussen 75 en 100 km/u.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant