Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Na 35 miskramen probeert vrouw nu voor de laatste keer zwanger te raken

laatste-keer-zwanger-miskraam.jpg

Iedere vrouw kan te maken krijgen met een miskraam. Het doet pijn. In je hart, in je hele lijf. Je wilt absoluut niet dat het jou overkomt, maar helaas gebeurt het regelmatig.

Déze vrouw doorstond in zeven jaar tijd 35 miskramen en hoopt dat haar verhaal andere vrouwen kan sterken.

Miskramen

De Britse tv-presentatrice Alex Kramer heeft twee kinderen, maar zou heel graag een derde kindje willen. Ze maakt zich nu klaar voor een allerlaatste IVF-behandeling. “Als die niet lukt, moet ik het loslaten”, vertelt de tv-presentatrice verdrietig. Alex (40) woont samen met haar verloofde Scott en hun twee kinderen Isobella (6) en Josh (4) in Londen. Al vanaf het moment dat ze een kinderwens hadden, was het moeilijk om weer zwanger te raken. Voordat dochter Isobella gezond werd geboren, kreeg Alex negen miskramen en voor hun zoon Josh werd geboren nog eens vijf miskramen.

Sterke kinderwens

Toen Alex en Scott voor een derde kindje gingen, volgden er eerst twintig miskramen voordat Alex zwanger raakte van een tweeling. Tot groot verdriet bleek tijdens de echo in april dat de hartjes van beide kindjes niet meer klopten. “Ik ben gezegend met twee prachtige kinderen en veel mensen zullen niet begrijpen waarom ik nog zo graag een derde wil als het zo moeilijk gaat”, vertelt Alex aan de Britse Media. “Maar de droom om nog een keer pasgeboren kleine babyhandjes vast te houden en kleine babyvoetjes te kussen is sterk. Sterker dan de rouwgevoelens en de pijn van elke miskraam.”

 

Loslaten

Alex is er nooit achter gekomen wat de oorzaak van de miskramen was. “Ik heb elke test en onderzoek laten uitvoeren om te achterhalen waarom ik steeds miskramen had. Daar kwam nooit iets uit.” Omdat ze toch twee gezonde kinderen op de wereld heeft gezet, blijft het een raadsel. Alex heeft nog één IVF behandeling te gaan, en als deze niet aanslaat, “dan moet ik het loslaten”.

Taboe rondom miskramen

“De afgelopen zeven jaar heb ik me vaak genoeg een ‘gek’ gevoeld. Je probeert niet te huilen omdat je weet dat stress of angst slecht is voor je lichaam. Bovendien gaat het leven voor iedereen gewoon door.” Volgens Alex ligt er nog steeds een taboe op het hebben van een miskraam. Het is iets dat je verborgen houdt.

Liever voor elkaar zijn

“Aan alle vrouwen die hier ook doorheen gaan: het is oké om je verdriet te tonen, om bedroefd te zijn en om steun te vragen van degenen die het dichtst bij je staan. Je hoeft het niet geheim te houden of af te doen als een kleinigheidje. Het is jouw realiteit en jouw pijn.” En mocht het niet bij jou, maar bij iemand anders in je omgeving gebeuren, probeer er dan gewoon voor haar te zijn. Alex haar advies voor als je niet zo goed begrijpt wat iemand doormaakt: “Wees gewoon vriendelijk. Als vrouwen moeten we meer mededogen met elkaar hebben. En onthoud, je bent niet alleen…”

Dit bericht bekijken op Instagram

Happy Xmas everyone ?#family #christmas #dietstartsinjanuary

Een bericht gedeeld door AK (@alexkramertv) op

Bron: Daily Star
Beeld: iStock

 

 

Ook interessant