Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit muziekstuk zit in films, commercials en moderne hits: herken je het?

carmina-burana.jpg

Zodra je de eerste klanken van dit muziekstuk hoort, gaat er vast een belletje bij je rinkelen. Het gaat om O Fortuna, de opening van Carmina Burana van het muzikale genie Carl Orff. Het stuk is één van de bekendste werken van Orff en is al in veel films, commercials en moderne hits gebruikt.

Dit jaar kun je weer genieten van de prachtige uitvoering van het majestueuze meesterwerk Carmina Burana.

Opzwepend muziekstuk

De inspiratie voor Carmina Burana kwam voornamelijk van Latijnse en Duitse liederen van rondtrekkende monniken en studenten uit de dertiende eeuw. Zij zongen over het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven als reactie op de strenge vrome idealen van de kerk. De opzwepende muziek en de voortstuwende ritmes maken van Carmina Burana een stuk van epische proporties. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk met een overweldigend geluid.

135-koppig orkest

Carmina Burana wordt opgevoerd door The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra, bestaande uit 135 getalenteerde muzikanten en vocalisten uit Lviv (Oekraïne) en Timisoara (Roemenië). Onder leiding van dirigent Raymond Janssen brengt het gezelschap het muziekstuk op onnavolgbare wijze in Nederland. Hun vertolking van Carl Orffs meesterwerk stond de afgelopen jaren wereldwijd garant voor staande ovaties.

Carl Orff

Carl Orff.

Carmina Burana

The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra.

Bekijk en beluister hieronder O Fortuna.

Bekijk en beluister hieronder Carmina Burana.

Kaarten kopen voor Carmina Burana met € 20 korting

Carmina Burana wordt van 8 tot en met 18 november opgevoerd. Koop je kaarten nu met € 20 korting op margriet.theaterclub.nl.

Kaarten winnen

Wil je kaarten winnen voor Carmina Burana? Doe dan hier mee met de winactie. Speel de Theaterclub Memory Game en wie weet win je kaarten voor het muziekstuk.

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Ga je behangen? Bekijk dan deze video.

Margriet Winter Fair

De feestdagen beginnen al in november! Kom je ook tussen 17 en 23 november naar Margriet Winter Fair in de Brabanthallen? Bestel nu je kaarten.

Op zoek naar (nieuwe) vriendinnen?

Ben je op zoek naar (nieuwe) vriendinnen? Bezoek dan MargrietVriendinnen, een ontmoetingsplek waar je nieuwe vriendinnen kunt leren kennen bij jou in de buurt. Op MargrietVriendinnen vind je veel lokale en regionale vriendinnengroepen waarin leden evenementen organiseren en ideeën en inspiratie delen. Word eenvoudig lid van groepen die jou aanspreken en maak nieuwe vriendinnen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant