Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze musicals maken kans op een felbegeerde Musical Award

deze-musicals-maken-kans-op-een-felbegeerde-musical-award.jpg

Op woensdag 22 januari worden de jaarlijkse Musical Awards uitgereikt. Het is dus nog even wachten op wie dít jaar de nominaties, zowel voor als achter de schermen, in de wacht slepen. De organisatie maakt al wel bekend welke musicals dit jaar kans maken op de felbegeerde titel voor beste musical.

Voorproefje musicals tijdens Musical Awards

Geniet jij ook elk jaar van de groots opgezette awards-show die Avrotros neerzet? De Musical Awards gaat niet alleen over de prijzen voor de beste musicalsterren en crewleden, maar ook krijgen we een voorproefje te zien van lopende en nieuwe voorstellingen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Verschillende categorieën

Tijdens de Musical Awards worden zowel de prijzen voor beste acteurs, als de beste crewleden per categorie uitgereikt. Daarnaast is er een publieksprijs en een juryprijs voor de beste musical in het algemeen. De musicals die dit keer kans maken zijn klassiekers als: Soldaat van Oranje en The Lion King, maar ook Mamma Mia!, Stil in mij, ’t Schaep met de 5 Pooten, Op Hoop van Zegen, Annie de Musical en nieuwkomers als Anastasia, Brugklas de Musical, Lazarus, Marvellous en Kinky Boots.

Stemmen

Wil jij meebeslissen wie er met de publieksprijs naar huis gaat? Dan kun je nu hier je stem uitbrengen. De stemronde verloopt in twee fases. In de eerste stemronde, van 16 november tot en met 31 december, kan worden gekozen uit de 21 deelnemende musicals. De drie musicals met de meeste stemmen gaan door naar de tweede Finaleronde, die loopt van 13 tot en met 22 januari. Tijdens de liveshow, die wordt uitgezonden bij de NPO, worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.

Bron| Musical Awards
Beeld| Roy Beusker

Je kunt een musical natuurlijk pas beoordelen als je hem zelf gezien hebt. In de shop van Margriet vind je voordelige tickets voor onder andere de musical Kinky Boots, Anastasia, Lazarus en Mamma Mia!

 

Ook interessant