Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In dít museum kun je prinses Beatrix zomaar tegen het lijf lopen

prinses-beatrix-rijksmuseum-margriet.jpg

Wil je prinses Beatrix eens ‘in het wild’ tegen het lijf lopen? De grootste kans daarop heb je in het Rijksmuseum in Amsterdam. 

De directeur daarvan verklapt namelijk dat Beatrix vaak in haar vrije tijd het museum bezoekt. En nee, daar hoeven jij en ik dan echt niet voor te wijken.

Niet opvallen

“Prinses Beatrix komt op eigen houtje kijken,” vertelt Taco Dibbits in VARAgids. “Zij wil natuurlijk ook soms uit haar realiteit stappen en genieten van kunst. Net als andere bekenden die hun horizon willen verbreden.” Of onze voormalige koningin dan niet wordt aangegaapt of aangesproken door andere museumbezoekers? Volgens Dibbits kunnen bekende mensen rustig rondlopen, omdat ze niet opvallen tussen de andere bezoekers.

Onverwacht bezoek

Als voorbeeld neemt hij zanger Henny Vrienten: “Hij vertelde dat hij in de tijd van het Doe maar-succes vaak een bezoek bracht om tot rust te komen voor de schilderijen. Hij werd nauwelijks herkend, omdat niemand hem daar verwachtte.” Ook Brad Pitt zou vaker in het Rijksmuseum zijn geweest.

Geluk hebben

Dus breng je binnenkort een bezoekje aan het Rijksmuseum? Wie weet spot je dan Beatrix. Van tevoren wordt haar bezoek natuurlijk niet aangekondigd, dus je moet geluk hebben. Maar gun het haar wel om in alle rust van de kunst te genieten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | VARAgids
Beeld | ANP

Ook interessant