Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit strand is verkozen tot het mooiste van Europa

mooiste-strand-2019-margriet.jpg

Zon, zee en strand. Is dat jouw ideale vakantie? De organisatie Best destinations in Europe heeft het mooiste strand van 2019 gekozen.

En je bent er al binnen twee à drie uur vliegen.

Kroatië

De hoofdprijs is dit jaar niet naar Spanje, Italië of Griekenland gegaan, maar naar Kroatië. Het Pasjača-strand in het zuiden van het land is door een grote meerderheid van de jury (reizigers die daadwerkelijk op de stranden zijn geweest) uitgeroepen tot winnaar. En niet zomaar, natuurlijk: de jury omschrijft Pasjača als een stukje paradijs op aarde.

Natuur en stilte

Een opvallende keuze, want dit strand behaalde vorig jaar niet eens de top 25. De jury noemt de prachtige rotspartij, maar ook de natuur en de stilte op en rond het strand indrukwekkend. ‘Dit strand is gelegen in de regio Konavle, een van de mooiste plekken van Kroatië.’

Wonderstrand

Het ontstaan van dit strand noemt Best destinations in Europe zelfs ‘een wonder’. ‘Het is het werk van mens en natuur. (…) In de jaren vijftig werd er een tunnel gegraven om te voorkomen dat het land zou overstromen. De uitgehakte rotsen gebruikte men om wegen te bouwen of ze bleven aan het water liggen. Binnen een paar jaar transformeerde de zee de rotsen tot kiezelstenen en zand. En zo ontstond het Pasjača-strand. En de inwoners blijven de rotsen uithakken om hun stukje paradijs te behouden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

?Pasjaca Beach, Croatia – European Best Beach 2019 ? ?The most beautiful beach in Europe is located in the heart of the sublime region of Konavle, 10 min from #Cavtat and 30 minutes’ drive from the pearl of the Adriatic, the city of #Dubrovnik.⁣ ? Thanks @timotej / @ivan_matej_marko_luka_23 / @kendys_world and @findingnewpaths for these great photos! ⁣ .⁣ .⁣ #EuropeanBestDestinations #BestBeach #CroatiaFullofLife⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ #PasjacaBeach #Pasjaca #Croatia #VisitCroatia #crostagram #cavtatcroatia #Dalmatia #secretbeach #bestvacations #hrvatska #theprettycities #postcardplaces #backpacking #suitcasetravels #bucketlist #instatravel #travelphoto #europetrip #topeuropephoto #travelinspiration #beautifuldestinations #postcardsfromtheworld #doyoutravel #traveleurope #beautifuleurope⁣

Een bericht gedeeld door European Best Destinations (@europeanbestdestinations) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dubrovnik em Português (@dubrovnik_em_portugues) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ivana Buljan (@ivana.buljan.1504) op

Op welk strand je ook neerstrijkt: met deze hammamdoeken is het genieten geblazen. Per set van twee betaal je nu geen €30 maar slechts €19,95 in de Margriet Shop.

Bron | Best destinations in Europe
Beeld | iStock

Ook interessant