Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: schonere lucht, #DASLIEF-campagne en wilde dieren profiteren van rust

mooi-nieuws-van-vandaag-mooi-nieuws-social-distancing-lijkt-te-werken.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: schonere lucht in Nederland, SIRE start de #DASLIEF-campagne en wilde dieren profiteren van de rust in steden.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

Schonere lucht in Nederland 

Goed nieuws voor het milieu. Doordat we met z’n allen massaal thuiswerken, is het een stuk rustiger op de snelwegen. En ook het vliegverkeer ligt natuurlijk tijdelijk plat. Hierdoor is in Nederland in vergelijking met vorig jaar de luchtvervuiling al op verschillende plekken met 20 tot 60 procent afgenomen. Dat meldt het KNMI. Ook in de rest van Europa en China is de lucht de afgelopen tijd een stuk schoner geworden.

SIRE start de #DASLIEF-campagne

Door het coronavirus ontstaan ook steeds meer mooie initiatieven. Jong en oud zet zich in om waar het kan hun steentje bij te dragen. Van inzamelingsacties voor medische spullen tot het helpen van ouderen bij boodschappen doen. Daarom vond SIRE (Stichting Ideële Reclame) het hoog tijd voor een campagne om deze acties meer aandacht te geven en iedereen voor zijn inzet te bedanken. Met de campagne #DASLIEF proberen ze ook anderen te inspireren om iets ‘liefs’ te doen.

KLM en Transavia komen reizigers tegemoet

Veel mensen hebben hun vakantie door het coronavirus in rook op zien gaan. Daarom maakten KLM en Transavia deze week bekend gedupeerde reizigers tegemoet te komen. Dit doen ze door iedereen die hun reis heeft moeten annuleren een voucher aan te bieden voor een nieuwe reis. Deze voucher is een jaar lang geldig. Gebruik je ‘m niet? Dan krijg je alsnog je geld terug.

Wilde dieren profiteren van de rust in steden

In het nieuws komen steeds meer filmpjes voorbij van wilde dieren die genieten van de rust in de normaal drukke steden. In Venetië kleurde het water door de lockdown helderblauw en kwamen ineens allemaal vissen tevoorschijn. Eenden begonnen hun eieren uit te broeden op het normaal toeristische plein Piazzale Roma. Op de Peruaanse stranden in Lima wemelt het van de pelikanen en in de Chileense hoofdstad Santiago liep deze week een wilde poema door de lege straten. En ook in Barcelona liep een everzwijn rustig over straat op zoek naar eten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro, NU.nl, AD

Ook interessant