Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws van vandaag: lockdown in Wuhan bijna voorbij, maatregelen werken hier ook

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: de Nederlandse maatregelen hebben succes en kinderen zitten minder lang achter een beeldscherm.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

Einde lockdown Wuhan aangekondigd

De uitbraak van het coronavirus startte in december 2019 in de Chinese regio Wuhan. Op 23 januari werd er een extreme lockdown aangekondigd. Inmiddels is het virus daar onder controle, en komen mensen langzaam weer naar buiten. Verschillende beperkingen zijn al opgeheven, maar op 8 april komt er een volledig einde aan de lockdown.

Kinderen zitten niet nóg langer achter een scherm

De afgelopen jaren steeg het beeldschermgebruik van kinderen tussen de nul en zes jaar aanzienlijk. Het afgelopen jaar was dit voor het eerst niet meer dan in de voorgaande jaren. Gemiddeld zitten kinderen nu één uur en drie kwartier per dag op een telefoon of tablet, en de verwachting is dat dit niet langer gaat worden, schrijft het AD. Al zal er nu, tijdens de coronacrisis, wel een tijdelijke piek te zien zijn.  

De coronamaatregelen in Nederland lijken te werken

We kunnen natuurlijk nog niet te vroeg juichen, maar het RIVM geeft aan dat de Nederlandse maatregelen effect lijken te hebben. “Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.” Als we met z’n allen volhouden, hebben we het virus hopelijk zo snel mogelijk onder controle.

Kinderen brengen Oma Van de Kamp iedere dag een warme maaltijd

Mevrouw Van de Kamp (88) uit Genemuiden at dagelijks bij haar kinderen. Sinds de coronamaatregelen is dat niet meer mogelijk, maar dat betekent niet dat ze nu zelf moet koken. Iedere dag om 17.00 uur komt een van haar (klein)kinderen een warme maaltijd brengen, die ze met een katrol van de waslijn omhoog hijst.

Bron | AD, Metro, RTL Nieuws

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant