Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: manier om mondkapjes te hergebruiken ontdekt, en volgende week twintig graden

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: er is een oplossing voor het mondkapjes-tekort gevonden, en opnames nieuw seizoen Chateau Meiland gaan door.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

Mondkapjes kunnen hergebruikt worden

Er is door de uitbraak van het coronavirus een groot tekort aan mondkapjes. Ze moeten namelijk na twee uur gebruik al weggegooid worden, omdat ze dan niet meer voldoende beschermen. Maar het Streeklab in Haarlem heeft een manier ontdekt waarop je de mondkapjes kunt ontsmetten: met uv-licht. Als je een mondkapje anderhalve minuut bestraalt met ultraviolet licht, worden de bacteriën gedood. Het bedrijf gaat nu kisten voor ziekenhuizen maken, waarin zorgmedewerkers om de twee uur hun mondkapjes kunnen ontsmetten.

Opnames nieuw seizoen Chateau Meiland gaan door

Mensen omschrijven het derde seizoen van Chateau Meiland als een ‘lichtpuntje’ in deze donkere tijd. Gewoon even verstand op nul, en je rot lachen om de bizarre avonturen van de familie Meiland. De familie zet dan ook alles op alles om de opnames voor een vierde seizoen door te laten gaan, vertelt Martien aan De Telegraaf. “Vorig weekend is er, in alle veiligheid en natuurlijk met toestemming van de Franse en Nederlandse autoriteiten, een kleine tv-ploeg aangekomen op het chateau.” We kunnen dus voorlopig nog genieten van de familie Meiland.

Volgende week weer lente

Het is deze week even voorbij met de lentepret, maar vanaf woensdag wordt het minder koud en gaan de temperaturen langzaam weer omhoog. Vanaf volgende week kunnen de temperaturen zelfs weer oplopen tot vijftien à twintig graden, schrijft Weeronline.nl. Dat wordt weer lekker in de tuin of op het balkon zitten!

Trompettisten geven gehoor aan oproep voor dodenherdenking

Trompettist Harmen Klaver (66) had een bijzonder idee, en deed een oproep op Facebook. Hij wil tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei het Signaal Taptoe Infanterie spelen. ‘Speel in je tuin, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of op een kerktoren. Laten we 75 jaar vrijheid zo gedenken en ondanks de crisis invulling geven. Deel en zeg het voort. Doe mee,’ schrijft hij in de post. Het werd massaal geliked en gedeeld, en veel mensen geven aan mee te doen op 4 mei.

Bronnen | RTL Nieuws, Linda, Metro, Linda

Ook interessant