Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: coronacrisis positief voor digitalisering

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: de coronacrisis is positief voor digitalisering, het coronavirus lijkt nauwelijks te muteren en mensen delen hun thuiswerklol.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

Digitalisering gaat in rap tempo vooruit

De digitalisering zorgt voor een steeds grotere generatiekloof: jongeren die álles online doen, en ouderen die allemaal niets meer van die technische veranderingen begrijpen. Een positief gevolg van de coronacrisis is dat deze kloof steeds kleiner wordt. Heel veel mensen (en met name ouderen) leren nu omgaan met FaceTime, Skype, Microsoft Teams of iets anders. Dit is niet alleen efficiënt voor ons land, maar ook voor het klimaat. Er wordt namelijk minder papier verbruikt, en minder CO2 uitgestoten.

Geen huisuitzettingen tijdens coronacrisis

Huurders die door de coronacrisis geen inkomen hebben, kunnen niet zomaar hun huis worden uitgezet. Minister van Wonen Stientje van Veldhoven heeft vandaag afspraken gemaakt met verhuurdersorganisaties. Er komt ook een spoedwet waarmee tijdelijke huurcontracten verlengd kunnen worden. Deze maatregelen moeten dakloosheid voorkomen.

Het coronavirus lijkt nauwelijks te muteren

Hoewel de zoektocht naar een vaccin tegen COVID-19 een lastige is, zijn er ook lichtpuntjes. Bij virussen is er een kans dat, elke keer als het wordt doorgegeven, het verandert of agressiever wordt. Bij corona lijkt dit (gelukkig) niet te gebeuren, waardoor het makkelijker te genezen zal zijn. Dit ontdekte Peter Tielen, moleculair geneticus aan de Amerikaanse John Hopkins University. Hij vertelt hierover aan The Washington Post: “Het betekent dat er waarschijnlijk maar één vaccin nodig is, in plaats van elk jaar weer een nieuwe, zoals bij de griep.”

Steeds meer mantelzorgers krijgen ‘compliment’

In Arnhem is er een initiatief waarmee mensen die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorgers in het zonnetje kunnen zetten met een geldbedrag van 150 euro of een cadeaukaart van 175 euro. Deze krijgen ze van de gemeente; het gaat om een samenwerking tussen de gemeente en lokale ondernemers. De gemeente stelt jaarlijks 53.000 euro beschikbaar voor dit mooie initiatief, en er wordt goed gebruik van gemaakt. Vorig jaar ontvingen 2849 mantelzorgers zo’n cadeautje, als dank voor al hun zorgen.

Thuiszitters hebben lol met hun beroep

Ondanks alle ellende kunnen we gelukkig ook nog om heel veel dingen lachen. Zoals om de onderstaande video’s. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je als treinconducteur of sportcommentator thuis zit door de coronacrisis? Nou, dan ga je gewoon lekker door met je werk.

M14

Meer lezen over het coronavirus? In de nieuwe Margriet vind je alles wat je erover wilt weten: van het laatste nieuws tot mooie initiatieven en cijfers. Margriet 14 ligt nu in de winkel, maar je kunt ‘m ook hier online bestellen. Je krijgt ‘m gratis thuisbezorgd!

Bronnen | AD, Metro, Welingelichtekringen.nl, Omroep Gelderland

Ook interessant