Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: chocolade paashazen met mondkapjes voor het goede doel en boodschappen bezorgd door ritwinnaar van de Tour de France

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: chocolade paashazen met mondkapjes voor het goede doel en Dylan Groenewegen, ritwinnaar van de Tour de France bezorgt boodschappen.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in de wereld.

Chocolade paashazen met mondkapjes

Omdat België ook tijdens Pasen nog in lockdown is, kwam een Belgische banketbakker met een mooie inhaker: chocolade paashazen met mondkapjes. Deze verkoopt de banketbakker online.  Er zijn twee soorten chocolade paashazen: de Paashaas in quarantaine en de Solidaire paashaas. Die eerste kun je lekker zelf op eten, maar koop je een Solidaire paashaas? Dan brengt de chocolatier ‘m naar het ziekenhuis voor het zorgpersoneel. Het geld de banketbakker met de chocolade paashazen ophaalt gaat naar het ziekenhuis, zodat ze onder andere mondkapjes kunnen kopen.

Boodschappen bezorgd door wielrenner Dylan Groenewegen

Het coronavirus zorgt ook voor een tijdelijke carrièreswitch voor viervoudig ritwinnaar van de Tour de France, Dylan Groenewegen. Op de fiets bezorgt de wielrenner boodschappen bij ouderen die via Bezorgdezorg.nl hebben aangegeven op dit moment niet zelf naar de supermarkt te kunnen. Zo traint Groenewegen niet alleen om in vorm te blijven, maar doet hij ook nog iets moois voor mensen in de omgeving.

Kabinet werkt aan versoepeling van maatregelen

De huidige maatregelen rondom het coronavirus duren nog tot 28 april. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan medicijnen, een vaccin en het bouwen van apps. Alles om het virus zo snel mogelijk in te dammen. Daarnaast lijkt de social distancing voorzichtig aan steeds meer zijn werk te doen, waardoor het aantal ziekenhuis- en IC-opnames afzwakt. Daarom is het kabinet nu hard bezig om te kijken hoe en of de maatregelen in Nederland aan het eind van deze maand versoepeld kunnen worden. De hoogste prioriteit ligt bij scholen en kinderopvang, maar er wordt ook aan protocollen gewerkt om horeca en sportscholen gedeeltelijk te openen. Ook houdt het kabinet zich bezig met regels voor veiligheid voor een anderhalvemetersamenleving.

Voor het eerst in jaren is de Himalaya te zien

Ook India zit vanwege het coronavirus volledig in lockdown. Hierdoor is er veel minder vlieg- en autoverkeer in heel India en zijn veel fabrieken tijdelijk gesloten. Dat brengt ook positief nieuws met zich mee: veel minder luchtvervuiling. Volgens een onderzoek van India’s Central Pollution Control Board is de lucht in minimaal vijfentachtig Indiase steden een stuk schoner sinds de lockdown. En dat zorgt voor een bijzonder beeld. Voor het eerst sinds tientallen jaren is het Himalaya gebergte weer te zien.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl, Favor Flav, RTLNieuws, LINDA

Ook interessant