Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: België en Duitsland ‘in control’

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: België en Duitsland ‘in control’ en Lady Gaga bedankt Nederland en minister Hugo de Jonge.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen ellende is in de wereld.

België en Duitsland ‘in control’

In Nederland zijn we hard op weg om het coronavirus zo goed mogelijk in te dammen. Er wordt gewerkt aan medicijnen en ook de intelligente lockdown lijkt zijn werk te doen. Maar er klinkt ook positief geluid bij onze buurlanden. België en Duitsland zouden namelijk ‘in control’ zijn. Dat houdt in dat de besmettingsfactor van het virus in deze landen tot onder 1 is gezakt. Wanneer je besmet bent met het virus, betekent dat dat je dit gemiddeld aan minder dan één ander persoon kunt overdragen. Volgens de Belgische viroloog Steven Van Gucht geeft dit aan dat het coronavirus verzwakt.

Lady Gaga bedankt Nederland

Popzangeres Lady Gaga sprak via Twitter in deze tweet haar dankwoorden uit naar Nederland en in het bijzonder minister Hugo de Jonge. Ze bedankt voor de steun en het harde werken in de strijd tegen het coronavirus en de zoektocht naar een vaccin. Daarnaast bedankt ze Nederland ook nog voor de steun aan Gavi, een organisatie die zich inzet tegen dodelijke infecties bij kinderen. De zangeres hoopt daarnaast dat andere landen ons voorbeeld zullen volgen.

Lees ook: Mooi gebaar: Harry en Meghan schenken deel van opbrengst huwelijk aan dít goede doel

Facebook komt met ‘hart onder de riem’-reactie

Facebook komt met een nieuwe tijdelijke reactieknop om je Facebookvrienden een hart onder de riem te steken. Naast het blauwe duimpje of een hartje kun je vanaf nu ook een smiley die een hartje knuffelt gebruiken. Het populaire socialmediaplatform komt met deze optie omdat volgens hen in tijden van corona de andere opties de lading niet genoeg dekken. Zeker nu we fysiek contact moeten vermijden zijn dit soort online platformen belangrijk voor sociaal contact en ook de mooie acties en initiatieven om anderen te helpen blijven voor Facebook niet onopgemerkt. Daarom wilde ze hun gebruikers de mogelijkheid bieden elkaar een digitaal hart onder de riem te steken.

Ouders krijgen compensatie voor eigen bijdrage kinderopvang

Door de coronacrisis is de kinderopvang tijdelijk gesloten. Het kabinet vroeg ouders de afgelopen tijd om toch de rekening voor de kinderopvang te blijven betalen. Daarnaast bleef ook de kinderopvangtoeslag doorlopen. Voor de eigen bijdrage die de ouders deze tijd hebben neergelegd zonder dat hun kinderen naar een opvang kunnen, wordt vanaf deze zomer gecompenseerd. Het kabinet hoopt vanaf juni te kunnen beginnen met het uitbetalen van bedragen die soms wel tot honderden euro’s kunnen oplopen.

Bron | Metronieuws, NU.nl, LINDA.nl, RTL Nieuws

Ook interessant