Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: zonnige dagen in aankomst en jongeren doen meer vrijwilligerswerk

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je.

Vandaag onder andere: zonnige dagen in aankomst en ruim 70.000 euro opgehaald met Serious Request. Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen ellende is in de wereld.

Zonnige dagen in aankomst

Vanaf vandaag kunnen we weer een aantal zonnige dagen verwachten. Het is vandaag met vijftien graden nog best fris, maar in het zonnetje op het balkon zal het toch heerlijk aanvoelen. Er waait namelijk een wind vanuit het zuidwesten, wat betekent dat we vochtige lucht kwijtraken. En daardoor voelt het meteen een stuk warmer aan. Donderdag wordt de warmste dag van de week, met een temperatuur tot wel twintig graden. Heerlijk!

Jongeren doen meer vrijwilligerswerk

Jongeren doen tijdens de coronacrisis meer vrijwilligerswerk dan ooit. 71 procent van de jongeren geeft aan dat ze het belangrijk vinden iets voor een ander te doen, en één op de drie jongeren doet dit ook echt. Zij doen bijvoorbeeld boodschappen voor mensen in de buurt. Dit blijkt uit een onderzoek van Young Impact onder duizend twaalf- tot negentienjarigen.

Herlancering groenere economie?

Europarlementsleden, ministers en ondernemersorganisaties denken na over hoe we de economie op een groene manier kunnen herlanceren. Ze willen voorkomen dat de economie weer terugzakt in oude gebruiken, en nadenken over investeringsoplossingen die in lijn zijn met de klimaatdoelstellingen. Ze krijgen hierbij steun van grote bedrijven als L’Oreal, IKEA en H&M.

Ruim 70.000 euro binnen twee dagen Serious Request

Dit jaar is er een speciale corona-editie van Serious Request waarmee ze geld ophalen voor het Rode Kruis: Never Walk Alone. In deze editie kunnen luisteraars tegen betaling verzoekplaten aanvragen. Met succes: binnen twee dagen is er al 71.183 euro opgehaald. De actie loopt nog tot en met zaterdag.

Bronnen | LINDA.nl, Metronieuws, RTL Nieuws

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant