Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: dalende lijn in sterftecijfers, en duizenden donaties aan coronaonderzoek in Leiden

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je.

Vandaag onder andere: dalende lijn in sterftecijfers, en half miljoen euro gedoneerd aan coronaonderzoek in Leiden. Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen ellende is in de wereld.

Nog steeds dalende lijn te zien in cijfers

De laatste cijfers van het RIVM blijven voorzichtig positief. De dalende lijn in het aantal coronadoden en nieuwe ziekenhuisopnames lijkt aan te houden. Zo blijkt uit de laatste COVID-19-update dat er maandag 86 nieuwe doden gemeld zijn, en 147 nieuwe ziekenhuisopnames. Vorige week maandag waren dit er nog 260.

Veel vaccins in de maak

Wereldwijd wordt er aan zeventig vaccins tegen COVID-19 gewerkt, blijkt uit een document van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In drie gevallen worden er zelfs al tests gedaan met proefpersonen. Om tijd te winnen worden in sommige gevallen de gebruikelijke dierproeven overgeslagen, waardoor farmaceuten maanden tot zelfs jaren aan snelheid hopen te winnen met de ontwikkeling van het vaccin.

Lockdown in Spanje versoepeld

Hoewel het einde van de lockdown nog niet in zicht is, zijn in Spanje de maatregelen sinds gisteren deels versoepeld. Sommige fabrieken gaan weer open en meer mensen mogen naar hun werk. Voor deze mensen werden door de politie gratis mondkapjes uitgedeeld op stations. Voor mensen die kunnen thuiswerken, geldt nog steeds de boodschap om thuis te blijven. Het was daarom gisteren in grote steden nog steeds niet druk op de weg.

Half miljoen aan donaties voor vaccinonderzoek

De Universiteit Leiden heeft een crowdfundactie opgezet voor het coronavirusonderzoek. Met dit geld willen ze de onderzoekscapaciteit zo snel mogelijk uitbreiden. Er is grootschalig gehoor gegeven aan de actie: duizenden mensen doneerden geld en er is inmiddels een half miljoen euro opgehaald. “Ik krijg de indruk dat mensen blij zijn om wat bij te kunnen dragen”, zegt Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie. Uit de reacties van donateurs blijkt bijvoorbeeld dat mensen het geld donerend dat ze nu niet aan hun vakantie kunnen spenderen.

Bronnen | Metro, Metro, NOS, NU.nl

Ook interessant