Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: aantal coronadoden onder de 100, en optreden Andrea Bocelli ontroert miljoenen mensen

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je.

Vandaag onder andere: het aantal coronadoden komt onder de honderd, en de Keukenhof staat volop in bloei. Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen ellende is in de wereld.

Aantal doden onder 100

Gisteren werd door het RIVM bekend gemaakt dat het aantal coronadoden van de afgelopen 24 uur voor het eerst sinds twaalf dagen onder de honderd ligt. In de afgelopen 24 uur zijn er 94 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. In totaal ligt het aantal doden nu op 2737.

Andrea Bocelli ontroert miljoenen mensen

Ter ere van eerste paasdag gaf Andrea Bocelli een concert in een lege Duomo di Milano. Het indrukwekkende optreden van de Italiaanse zanger werd online live uitgezonden, en trok maar liefst 23 miljoen kijkers wereldwijd. Het concert heette, heel toepasselijk, Music for Hope. “Dankzij de muziek omhelzen we het hart van onze gewonde aarde”, zegt de 61-jarige zanger er zelf over. En die boodschap kwam aan, blijkt uit de ontroerde en emotionele reacties onder de video. Zo schrijft een fan dat Bocelli de wereld ‘even wist te verlichten tijdens donkere dagen als deze’.

Zezel geboren

Leuk babynieuws: in Kenia is er een ‘zezel’ of ‘zonkey’ geboren. Dit is een kruising tussen een zebra en ezel. Het dier werd verwekt toen zijn moeder, een ezel, wegliep uit een natuurreservaat er op een ezelboerderij terechtkwam. Tegen de tijd dat ze daar werd weggehaald, was het ‘kwaad’ al geschied. Met dit schattige baby-zezeltje als gevolg.

Keukenhof in bloei

De natuur heeft gelukkig geen boodschap aan de coronacrisis: de lente gaat gewoon door. En dat is ook te zien in de Keukenhof. Hoewel deze helaas gesloten is voor publiek vanwege de coronamaatregelen, betekent dit niet dat we niet kunnen genieten van de kleurenpracht in het park. In de onderstaande video, die is gefilmd met een drone, zijn de bloemen in al hun glorie te bewonderen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | AD, Linda, Metro

Ook interessant