Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: gunstige cijfers van de IC en speciale containers voor verzorgingstehuizen

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: gunstige cijfers van de IC en in Wuhan mogen mensen weer naar buiten.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in de wereld.

Gunstige cijfers van de IC

Er is een lichte daling te zien in het aantal opnames op de intensive care. Momenteel liggen er 1356 mensen, en dat zijn er 22 minder dan de dag ervoor. Het aantal Nederlanders dat in Duitsland op de intensive care ligt, is licht gestegen: van 46 naar 52. Dit zijn gunstige cijfers, meld Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute zorg. Maar: “De werkdruk op de IC’s blijft onveranderd hoog.” De verwachting is dat het aantal patiënten op de intensive care de komende twee weken niet onder de duizend zal komen.

Nederlandse bedrijven gaan mondkapjes maken

Verschillende Nederlandse bedrijven gaan op grote schaal mondkapjes produceren, beginnende bij fabrieken in Alkmaar en Deventer. Het doel is om eind april 500.000 mondkapjes per dag te maken. Ter indicatie: wekelijks zijn er in Nederland 4,5 miljoen mondkapjes nodig, zei minister Martin van Rijn van medische zorg deze week. Het kabinet wil in ieder geval 7 miljoen mondkapjes gaan produceren in de komende weken.

Eten van honden en katten in China verboden

De Chinese regering heeft een lijst vrijgegeven van dieren die gefokt mogen worden voor consumptie. Honden en katten staan niet meer op deze lijst. Het ministerie van Landbouw verklaart dat dit te maken heeft met de grote misstanden in de hondenfokkerij. Daarnaast gaat het steeds meer Chinezen tegenstaan om honden en katten te eten, omdat deze populair zijn geworden als huisdier.

Ouderen veilig bezoeken in containers

Mensen kunnen hun ouders of opa’s en oma’s veilig bezoeken in de speciaal ontwikkelde containers van bedrijf Flexotels. In de container is een wand van plexiglas geplaatst, die beschermt tegen besmetting. Praten kan via de intercom. Zo kunnen familieleden tóch dicht bij elkaar zijn en elkaar zien, zonder risico te lopen om ziek te worden. Het bedrijf heeft 250 containers op voorraad en gaat deze plaatsen bij zorginstellingen die ze hebben aangevraagd. Op dit moment zijn dat er vijftig.

Mensen in Wuhan mogen weer naar buiten

In Wuhan is de strenge lockdown van 76 dagen voorbij, en mensen mogen weer de straat op. Dit werd uiteraard groots gevierd.

Bronnen | Metronieuws, RTL Nieuws, Trouw

Ook interessant