Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: Bill Gates bouwt fabrieken voor coronavaccins, blijvend goed nieuws in Nederland

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: Bill Gates bouwt fabrieken voor coronavaccins, en geen nieuwe coronadoden in China.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in de wereld.

(Voorzichtig) blijvend goed nieuws in Nederland

Er is nog steeds een dalende lijn te zien in het aantal nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Er werden in de afgelopen 24 uur 101 nieuwe sterfgevallen gemeld, wat minder is dan de 115 en 164 van de dagen ervoor. Er zit overigens wel een aantal dagen vertraging in deze cijfers, omdat sterfgevallen vaak een aantal dagen later pas aan het RIVM worden gemeld. Vooralsnog lijken de cijfers positief, maar de boodschap blijft: houd je aan de geldende maatregelen.

Bill Gates bouwt fabrieken voor vaccins

Multimiljardair Bill Gates heeft zeven fabrieken gebouwd om de meest veelbelovende coronavaccins te testen. Het is een risico, want hij verliest hierdoor mogelijk miljarden, maar ach, hij kan ze missen. “Bovendien is een paar miljard verliezen door fabrieken te bouwen die niet gebruikt gaan worden nog altijd beter dan miljarden verliezen door een vastlopende economie”, zegt de oprichter van Microsoft hier zelf over. Met het bouwen van deze fabrieken hoopt Bill Gates dat er veel tijd kan worden gewonnen met het vinden van een succesvol vaccin.

Voor het eerst sinds januari geen coronadoden in China

De Nationale Gezondheidscommissie heeft bekend gemaakt dat er in de afgelopen 24 uur niemand in China overleden is aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is voor het eerst sinds januari. Er zijn 32 nieuwe gevallen van besmetting gemeld.

Even een luchtige video op de dinsdagmorgen (kijk vooral tot het einde)

De muzikale zoon van Annette

Dat de zoon van onze eigen columnist Annette Heffels een sprankelende singer-songwriter is, werd afgelopen november tijdens de Margriet Winter Fair duidelijk toen hij zijn moeder muzikaal in het zonnetje zette. De quarantaine gaf Christopher van der Meer inspiratie tot het schrijven van het nummer 2020 The year of anxiety, waarmee hij momenteel een hitje in handen heeft. ‘Ik wil met dit nummer verbinden’, zegt de 29-jarige zanger. ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Maar iedereen gaat anders om met de emoties die hierbij horen. Dat probeerde ik in het nummer over te brengen; dat die diversiteit ons ook verbindt. Bij mij begon het met de woorden van Mark Rutte tijdens de eerste persconferentie – de angst viel als een deken over me heen. Door het schrijven van dit liedje kon ik dat gevoel van me af schudden. Ik laat me niet meer leiden door angst, maar probeer er juist iets moois uit te halen.’

Annette over het nummer 2020 The year of anxiety: ‘Het is een heel toegankelijk, goed liedje. Ik heb zelf niet veel verstand van muziek. Maar ik vind de boodschap van Christopher wel heel mooi. In deze periode spreek ik veel cliënten via videobellen. En ik zie wat eenzaamheid met mensen doet. Christopher draait dat om; de quarantaine grijpt hij aan om zijn volle hoofd leeg te maken voor nieuwe ideeën. Ik vind dat heel inspirerend.’  

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | Linda, Metro, NU.nl

Ook interessant