Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: het hamsteren neemt af en mogelijk vaccin in Leiden gevonden

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: de hamsterwoede lijkt voorbij en Shenzhen verbiedt consumptie van honden en katten.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

De hamsterwoede is gestopt

Uit een onderzoek van marktonderzoeker Nielsen is gebleken dat de omzet van Nederlandse supermarkten deze week is gedaald. Dat betekent dat mensen gestopt zijn met hamsteren óf dit betekent dat men de boodschap heeft begrepen. Of iedereen al genoeg in huis heeft gehaald voor de komende vijf jaar, is niet helemaal duidelijk.

Mogelijk vaccin tegen corona ontwikkeld

Er is een mogelijk vaccin tegen het coronavirus ontwikkeld bij het farmaceutische bedrijf Janssen in Leiden, dat eerder ook betrokken was bij de ontwikkeling van een vaccin tegen ebola. Het nieuwe vaccin is op dieren getest, waaruit is gebleken dat het vaccin antistoffen aanmaakt die zich hechten aan het virus, en het zo onschadelijk maakt. De test op mensen kan echter pas in september van start gaan.

Chinese stad Shenzhen verbiedt eten van honden en katten

Als gevolg van het coronavirus, dat waarschijnlijk werd veroorzaakt door de consumptie van wilde dieren, treft de Chinese overheid strenge maatregelen. Eerder verbood miljoenenstad Shenzhen al de handel en consumptie van wilde dieren, nu hebben ze ook besloten dat vanaf 1 mei het nuttigen van honden en katten verboden wordt. Het bestuur van de stad geeft de volgende reden voor het verbod: “Honden en katten hebben een hele nauwe relatie met mensen, veel nauwer dan andere dieren. Een verbod op het eten van die dieren is al heel gewoon in meer ontwikkelde landen en in Hongkong en Taiwan.”

Sandra de orang-oetan wast haar handen

Apen zijn hartstikke slim en vertonen vaak hetzelfde gedrag als mensen. Hoe meer ze met mensen omgaan, hoe beter ze hen kunnen imiteren. Zoals Sandra, die vaak haar verzorgers in de opvang nadoet. Nu het haar opviel dat haar verzorgers vaker en langer hun handen wasten, nam Sandra dat gedrag dan ook razendsnel over. En dat levert een paar aandoenlijke beelden op.

Bronnen | AD, Metronieuws, NU.nl

Ook interessant