Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi nieuws van vandaag: 101-jarige vrouw genezen en geiten nemen stadje in Wales over

mooi-nieuws-van-vandaag.jpg

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: een 101-jarige Nederlandse vrouw genezen van coronavirus, en berggeiten die een stadje in Wales overnemen.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

101-jarige Nederlandse vrouw van corona genezen

We beginnen met goed nieuws uit eigen land: een 101-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is hersteld van het coronavirus. Ze werd anderhalve week geleden in het ziekenhuis opgenomen met kortademigheid en bleek daar positief te testen op het virus. Dinsdag mocht ze het ziekenhuis gelukkig weer verlaten, om in een verpleeghuis verder aan te sterken. De kwieke hoogbejaarde vrouw hoopt binnenkort weer zelfstandig thuis te wonen.

Huizenmarkt lijdt niet onder crisis

Ondanks alle overheidsmaatregelen loopt de woningmarkt nog verrassend goed door. Er worden nog steeds huizen verkocht, en het aantal hypotheekaanvragen is in de afgelopen tijd zelfs gestegen. Makelaars zien wel een iets lagere verkoop en wat minder aanbod, maar ze maken zich nog geen zorgen over de huizenmarkt. Zelfs bezichtigingen gaan nog steeds gewoon door, maar dan vaak wel virtueel via het internet.

Geiten nemen een stadje in Wales over

Door de lockdown moeten mensen in Wales zo veel mogelijk binnenblijven, en daar genieten de wilde berggeiten flink van. Ze nemen namelijk het stadje Llandudno helemaal over. De geiten besloten hun verblijfplek in de heuvels te verlaten om de straten van Llandudno eens te gaan verkennen. Die geiteninvasie heeft ook zo z’n voordelen: de heggen hoeven niet meer gesnoeid te worden, en het gras wordt al gemaaid.

Intensive care gaat niet op leeftijd selecteren

In principe gaat leeftijd geen rol spelen als er een tekort is aan ruimte op de Intensive Care. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care wordt er niet gekeken naar de leeftijd in kalenderjaren, maar naar de hoogte van de biologische leeftijd. Er wordt dus gekeken naar hoe fit iemand is, en niet naar hoe oud hij of zij is in levensjaren. Huisartsen blijven wel aan oudere patiënten met diverse aandoeningen vragen om na te denken over of ze bij een coronabesmetting wel op de IC terecht willen komen. Een verblijf daar is een aanslag op het lichaam, ook bij een goede afloop. Dit gaat dus niet om het besparen van bedden, maar om het behouden van levenskwaliteit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | Linda, Metronieuws, RTL Nieuws, Twitter, Nederlands Dagblad

Ook interessant