Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi initiatief: Koningin Máxima helpt muziekinstrumenten inzamelen

koningin-maxima.jpg

Dat koningin Máxima van muziek houdt, is geen geheim. Ook muziekonderwijs draagt ze een warm hart toe. Zo geeft ze vandaag het startsein voor de inzamelingsactie ‘Klassiek Geeft’ van NPO Radio 4, waarbij muziekinstrumenten worden ingezameld. Het doel? Zo veel mogelijk kinderen in Nederland de kans bieden een muziekinstrument te leren bespelen.

Koningin Máxima geeft muziek door

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform van ambassadeurs Meer Muziek in de Klas. Op basisschool Kruisboelijn in ’s-Hertogenbosch opent ze vanochtend de inzamelingsactie, waarbij zo veel mogelijk muziekinstrumenten worden ingezameld. Dat doet ze door het eerste ingezamelde instrument in ontvangst te nemen en door te geven aan een basisschoolleerling die het instrument de komende jaren mag bespelen.

Over de actie

Met de actie, die van 25 mei tot en met 10 juni loopt, hoopt de radiozender de liefde voor muziek door te geven aan kinderen en muziekonderwijs voor zo veel mogelijk kinderen mogelijk te maken. Blokfluit of viool, mondharmonica of gitaar: wie een oud of ongebruikt muziekinstrument heeft liggen, kan deze doneren. De instrumenten zijn bestemd voor het landelijke Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en het onderhouden van instrumenten. Zij leent deze vervolgens uit aan leerorkesten en andere initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De actie werd eerder ook al gehouden, sinds 2011 zijn er meer dan drieduizend muziekinstrumenten gedoneerd en werd er € 44.000 gedoneerd. Meer over de actie vind je op radio4.nl/klassiekgeeft

Credit foto: Jeroen van der Meyde, koninklijkhuis.nl

Ook interessant