Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Feest! Er is nu een Monopoly waarbij je vals móét spelen om te winnen

monopoly-valsspelers-editie-margriet.jpg

Vals spelen bij spelletjes. We hebben het allemaal weleens gedaan. Er is nu een Monopoly waarbij je gewoon geld mag stelen van de bank en uit de gevangenis mag ontsnappen als je de kans krijgt. Sterker nog, daar win je het spel mee.

In de Monopoly valsspelers-editie mag werkelijk alles. Geld stelen en uit de gevangenis ontsnappen dus, maar ook het aantal stappen dat de dobbelstenen aangeven compleet negeren. Zolang je maar niet wordt betrapt. ‘Je speelt geheel op eigen risico,’ luidt de beschrijving van dit nieuwe spel.

Valsspeelkaarten

Niet alleen is het de bedoeling dat je zelf vals speelt, het is ook zaak dat je je medespelers daarop betrapt. En dat vals spelen mag dan weer niet zomaar in het wilde weg. Er zijn richtlijnen voor. Zo zijn er speciale valsspeelkaarten in het spel die vertellen dat je geld moet inpikken van het eigendom van iemand anders, je opdracht geven geld te stelen van de bank of een medespeler te weinig huur te betalen.

Beste spellen van 2018

Bluffen geblazen, dus. En dat al voor kinderen vanaf acht jaar. Niet voor niets is de Monopoly valsspelers-editie deze week uitgeroepen tot een van de beste spellen tijdens de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2018. Je kunt het spel hier kopen.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

 

Ook interessant