Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Willem-Alexander en Máxima verschijnen met speciaal koninklijk mondkapje op

maxima-verschijnt-met-speciaal-koninklijk-mondkapje-op.jpg

Het kabinet wil een mondkapjesplicht invoeren. Aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima de taak om alvast het goede voorbeeld te geven. Ze hebben inmiddels een eigen, koninklijk exemplaar, waar Máxima dinsdag voor het eerst mee verscheen.

Een mondkapje dat alleen het koningspaar en de hofhouding dragen.

Mondkapje koningin Máxima

Het is niet de eerste keer dat koningin Máxima met een mondkapje op verschijnt. Maar wel de eerste keer met een mondkapje dat speciaal voor het koningshuis ontworpen is: een marineblauw exemplaar met aan de zijkant een oranje kroontje. Zowel Máxima als Willem-Alexander droeg het mondkapje dinsdag op Paleis Noordeinde, bij een bijeenkomst over de schuldhulpverlening in Nederland.

Koning Willem-Alexander koningin Máxima mondkapjes Margriet
Mondkapje koning Willem-Alexander Margriet
Willem-Alexander Máxima mondkapjes Margriet
Mondkapje koningin Máxima Margriet

Mondkapjesplicht

Premier Rutte maakte tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober bekend een mondkapjesplicht te willen invoeren. Als deze er juridisch doorkomt, zou die plicht waarschijnlijk per november ingaan. Er klinken positieve, maar vooral ook veel negatieve geluiden. Ook op de socialmediakanalen van Margriet stromen de reacties binnen en heerst grote verdeeldheid.

Lees ook:
Bizar advies: ‘Behandel je mondkapje hetzelfde als je onderbroek’

Voor mondkapjes

Lezeressen die vóór de mondkapjes zijn, snappen de ophef niet zo. ‘Doe gewoon een mondkapje op, des te eerder kunnen we weer ons ding doen. Doe niet egoïstisch’, klinkt het bijvoorbeeld. En: ‘Een mondkapje draag je voor een ander, zodat de kans kleiner is dat JIJ iemand besmet. Dus doe het zonder te zeuren zeg.’

Tegen mondkapjes

Maar de tegenstanders van de mondkapjes peinzen er niet over: ‘Ik draag geen mondkapje, nu niet en nooit niet! Zeven maanden niet hoeven dragen. Twee weken geleden werd er nog gezegd in een debat: we gaan geen mondkapjesplicht invoeren. En nu ineens wel?’, vraagt een criticus zich af. Een ander: ‘Juist de mondkapjesdragers wanen zich onoverwinnelijk met hun schild en dwarrelen constant door anderen hun anderhalve meter heen. (…) Die mondkapjes zijn volgens mij echt wonderdingen hoor.’

Hoe denk jij over de mondkapjes? Met dit patroon maak je er in elk geval heel makkelijk zelf een.

Bron | Modekoningin Máxima, Facebook
Beeld | Brunopress

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Ook interessant