Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tóch nog een zomerse Moederdag met temperaturen tot 25 graden

toch-nog-een-zomerse-moederdag-met-temperaturen-tot-25-graden.jpg

Begin deze week zag de weersvoorspelling voor Moederdag er nog allesbehalve rooskleurig uit, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. De eerder verwachte stroom koude lucht trekt pas later ons land binnen, waardoor we tóch nog een warme dag krijgen met temperaturen die kunnen oplopen tot zo’n 25 graden.

Het perfecte Moederdagscadeautje als je het ons vraagt!

Heerlijk warm

Volgens Weer.nl trekt er op Moederdag een stevige noordenwind het land binnen, die een stroom van koude lucht met zich meebrengt. Hierdoor gaat de temperatuur weliswaar omlaag, maar doordat het koufront pas in de loop van de middag over ons land heen trekt, blijft het in een groot deel van het land nog een tijd heerlijk warm.

Koude lucht

In het noorden krijgen ze als eerste met de koude lucht te maken. Zo wordt het op de Wadden 10 graden, maar door de krachtige noordenwind voelt het daar nog zelfs kouder aan. In de noordelijke provincies en langs de westkust stijgt de temperatuur in de ochtend nog naar 14 tot 18 graden. Maar ook daar daalt de temperatuur in de middag naar 10 graden.

Lees ook: Dit belangrijke plekje vergeten mensen vaak in te smeren met zonnebrand

Zomerse temperaturen

Gelukkig bevindt de rest van het land zich tot in de loop van de middag nog in de warme lucht. In Utrecht kan het kwik oplopen naar een graad of 19 en in het oosten en zuiden van het land wordt het met gemak 20 tot 23 graden. Het oosten van Brabant en in Limburg kan het zelfs 25 graden worden. In de loop van de middag trekt de noordenwind verder over het land en koelt het op steeds meer plekken flink af.

Regenbuien

Het kan zomaar zijn dat je in de middag nog je paraplu erbij moet pakken. Er ontstaat namelijk meer bewolking en lokaal valt er ook een beetje regen. In het zuiden kunnen enkele buien ontstaan, maar er is ook ruimte voor de zon. Vooral in de namiddag klaart het in het noorden goed op.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Hart van Nederland
Beeld | iStock

Ook interessant