Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit is het ontroerende verhaal achter de ‘Mind the gap’-stem in Londen

dit-is-het-ontroerende-verhaal-achter-de-mind-the-gap-stem-in-londen.jpg

Wie weleens in Londen is geweest, herinnert zich vast dat je in de metrostations regelmatig ‘Mind the gap’ te horen krijgt. Deze zin is ingesproken door iemand, en er blijkt een verhaal achter schuil te gaan. 

Een heel ontroerend verhaal dat nu volop gedeeld wordt op social media.

Mind the gap

Embankment is één van de metrostations in het centrum van Londen. Als de metrodeuren hier openen, hoor je altijd een man ‘Mind the gap’ zeggen. En daar is een bijzondere reden voor. Vlak voor kerst in 2012 werden mensen die op het metrostation werkten benaderd door een vrouw die van streek was. Ze vroeg hen keer op keer waarom de stem weg was. Ze snapten er niks van: welke stem? “De stem. De man die ‘Mind the gap‘ zegt”, zei ze toen.

Stem

“Maak je geen zorgen”, kreeg ze toen als reactie. “Het wordt nog steeds omgeroepen, maar het systeem is vernieuwd. Er zijn nieuwe stemmen voor de afwisseling.” De vrouw gaf toen een antwoord dat alles verklaart: “Die stem… was van mijn man.”

Oswald Laurence

Ze legde uit dat haar man de acteur Oswald Laurence was, en dat hij alle mededelingen voor de Northern Line ingesproken heeft in de jaren zeventig. De man is in 2007 overleden. De vrouw was gebroken, maar kon iedere dag op weg naar haar werk zijn stem nog even horen op het metrostation. Als ze erg verdrietig was, bleef ze zelfs nog even op het perron zitten om wat langer naar de mededelingen te luisteren. Het was haar routine voor vijf jaar lang.

Embankment

De medewerkers op het Embankment-station verontschuldigden zich en beloofden de vrouw dat ze voor haar op zoek zouden gaan naar de opnames. In het nieuwe jaar, toen de vrouw weer op het station was onderweg naar haar werk, hoorde ze zijn stem weer. De stem van haar man.

Op dat ene metrostation

Veel mensen van Embankment realiseerden zich namelijk hoeveel mensen de stem van hun overleden geliefde zouden willen horen, en dat ze dat voor deze vrouw werkelijkheid konden maken. Tot op de dag van vandaag is op dat ene metrostation in de gigantische stad de stem van Oswald te horen. Alleen op dát station.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Best Social Media
Beeld | Getty Images

Ook interessant