Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wat gebeurt er als je miljonair wordt?

beapost.png

Bea Post (59) heeft een bijzondere baan: ze is prijswinnaarsbegeleider bij de Nationale Postcode Loterij. Ze is getrouwd met Peter (60) en heeft twee kinderen. In de aanloop naar de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen euro die op nieuwjaarsdag wordt uitgereikt, deelt ze haar ervaringen.

Het wordt mij vaak gevraagd: ‘Wat zou jij doen als je de loterij wint?’ Mijn werk zorgt op verjaardagen altijd voor veel gespreksstof. Als prijswinnaarsbegeleider ben ik namelijk al meer dan 20 jaar de steun en toeverlaat van de grootste winnaars van de Postcode Loterij.

Een baan die is ontstaan tijdens één van de allereerste uitreikingen met Henny Huisman. Ik had zorgvuldig een draaiboek voorbereid en op papier leek alles perfect geregeld. Na afloop besefte ik me toch dat er iets ontbrak. Ik dacht aan de vrouw die net in de prijzen was gevallen. Ze was compleet overdonderd, je kon zien dat ze het nauwelijks kon verwerken. Dus ik ben nog even teruggegaan en we hebben een uur zitten praten. Ik gaf haar mijn visitekaartje en zei dat ze me altijd mocht bellen.

Begeleiden van winnaars

Sindsdien staat het opvangen en begeleiden van winnaars standaard in het draaiboek. Ik ga meteen na de prijsuitreiking bij mensen op bezoek. Ze kunnen een beroep op mij doen zo lang dat nodig is. Ik beantwoord vragen over geld, werk en het omgaan met vragen van vrienden en familie.  Er komt veel op je af als je een groot geldbedrag wint. Toch is het natuurlijk vooral heel erg leuk. Uiteindelijk is geluk niet te koop, maar plotseling een hoog bedrag winnen geeft wel heel veel vrijheid .

Nu het einde van het jaar in zicht is, maak ik mij weer op voor een bijzondere periode. Niet alleen vanwege de feestdagen, maar ook vanwege de PostcodeKanjer die op nieuwjaarsdag wordt uitgereikt. Dit jaar is er 48,9 miljoen euro te verdelen in 7 winnende postcodes. Na al die jaren ben ik nog steeds nerveus. Waar gaan de grootste prijzen gaan vallen? En wie mag ik begeleiden? Ik houd jullie op de hoogte!

 

Op nieuwjaarsdag wordt de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen uitgereikt door de Nationale Postcode Loterij. Zelf kans maken op jouw deel van die € 48,9 miljoen? Koop hier je lot.

Ook interessant