Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Becoming’: Michelle Obama krijgt eigen docu op Netflix

becoming-michelle-obama-krijgt-eigen-docu-op-netflix.jpg

Michelle Obama heeft maandag aangekondigd dat er vanaf 6 mei een documentaire verschijnt op Netflix. De docu gaat Becoming heten en gaat verder waar haar gelijknamige boek stopte.

De documentaire moet een zeldzaam inkijkje geven in het leven van de voormalige first lady.

Michelle Obama

Het is alweer twee jaar geleden dat het boek Becoming, dat een bestseller werd, van Michelle Obama verscheen. Ze hoopt ermee andere vrouwen te inspireren en daarnaast vertelt ze over haar ervaringen als first lady. Ook kijkt ze terug op haar jeugd en de tijd vóór ze bekend werd als de vrouw van president Barack Obama.

Opnames

In de documentaire worden opnames vertoond van Obama, toen zij na de lancering van haar biografie op tournee ging. Ze ging maar liefst langs 34 steden wereldwijd. Dit deed ze om contact te maken met haar lezers.

“Ik vind het geweldig om jullie te mogen meedelen dat Netflix dit gaat uitzenden. Deze film geeft een inkijkje in mijn leven en de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn boektournee. Tijdens de maanden dat ik reisde en wereldwijd allerlei verschillende mensen ontmoette, werd het me duidelijk dat wat wij delen iets moois en waardevols is. Of we nou met een kleine of grote groep samen waren, de verhalen die we deelden waren uniek”, aldus Obama.

Regiedebuut Nadia Hallgren

De documentaire wordt het regiedebuut van Nadia Hallgrenn en wordt uitgebracht in samenwerking met Higher Ground, het productiehuis dat Michelle samen runt met haar echtgenoot Barack Obama. Hallgrenn vertelt in een verklaring dat het erg lastig was om iemand te filmen die continu in de gaten wordt gehouden door de geheime dienst.

Zo moest ze bijvoorbeeld filmen in krappe privéruimtes, met als gevolg dat ze een hechte relatie heeft opgebouwd met Michelle Obama. “Ik wilde een film maken over haar huidige situatie. Over waar ze op dit moment is en over de manier waarop ze nadenkt over haar hele leven, niet alleen over haar jaren in het Witte Huis”, zei ze in een verklaring.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | NU.nl
Beeld | AFP

Ook interessant