Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met dit lichaam overleef je een auto-ongeluk

graham2.jpg

Wil je een voor ‘normale’ mensen fataal auto-ongeluk overleven? Dan moet je volgens de Australische beeldhouwer Patricia Piccinini hetzelfde lichaam hebben als haar creatie Graham.

De levensechte Graham heeft geen nek, een enorme schedel en airbagachtige vetkussentjes op zijn buik die zijn superribben beschermen. Zijn neus en oren liggen diep in zijn platte gezicht verscholen, waardoor ze minder kwetsbaar zijn.

Als voetganger heeft ‘supermens’ Graham ook minder te vrezen. Omdat onze knieën maar één kant kunnen opbuigen, breken deze meestal als eerste als we van voren worden aangereden. Dankzij zijn buigzame knieën en benen zal Graham er waarschijnlijk hooguit een paar blauwe plekken aan overhouden. De dikkere huid op zijn handen, armen en ellebogen verkleint de kans op schaafwonden, bijvoorbeeld als hij zijn val probeert te breken.

Verkeerscampagne

Piccini’s indrukwekkende ‘supermens’ wordt momenteel gebruikt in een Australische verkeersveiligheidcampagne. Auto’s hebben zich immers veel sneller ontwikkeld dan wij, is de achterliggende gedachte. “Om onze wegen te overleven, moet je er ongeveer uitzien zoals hij,” aldus de boodschap van Transport Accident Commission (TAC).

Bron | Metro

 

Ook interessant