Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met deze tips is je barbecue in no time weer brandschoon

barbecue.jpg

Het is dan misschien nog maar februari, op diverse plekken in Nederland is afgelopen weekend de barbecue weer uit de schuur gehaald. Bij onze zuiderburen is er nu al sprake van een stijging in de verkoop van barbecuevlees. En geef de barbecueliefhebbers eens ongelijk met deze hoge temperaturen…

Het nadeel van zo’n eerste barbecue-avond is dat de grill waarschijnlijk eerst aan een grote schoonmaak toe is. Heb je al geprobeerd het aangekoekte vet en de verbrande resten van de vorige zomer van je barbecuerooster te verwijderen? Dit is vaak een lastige klus. Gelukkig zijn er een paar handige tips om het je makkelijker te maken.

Vuiniszak & Biotex

Steek het rooster in een waterdichte (vuilnis)zak. Vul de zak met kokend water en doe er wat Biotex bij. Laat de zak vervolgens een nachtje liggen. De volgende dag kun je het rooster waarschijnlijk met een paar borstelvegen afnemen.

Rauwe ui

Zet de barbecue aan. Wanneer je het rooster opwarmt en er vervolgens met de helft van een rauwe ui overheen wrijft, kun je de aanbakresten makkelijk verwijderen.

Citroen & aluminiumfolie

Vis op de barbecue gegrild? Achtergebleven visresten kunnen snel gaan stinken. Wrijf je rooster daarom meteen na het grillen schoon met een halve citroen of met een prop (gebruikt) aluminiumfolie. Zo zijn de visrestjes in mum van tijd verdwenen.

Oude krant

Wikkel je barbecuerooster in een oude, vochtige krant en laat het een nachtje staan. De volgende dag zul je merken dat je meeste resten aan de krant zijn blijven plakken. De rest kun je makkelijk schoonmaken met een staalborstel.

Bier

Heb je een barbecuefeestje gehad en zijn er nog wat halfvolle blikjes biertjes achtergebleven? Houd je barbecuerooster warm en giet er vervolgens wat bier over. Wanneer het rooster iets is afgekoeld kun je hem makkelijk met een keukenpapiertje afnemen.

Gras

Dé ideale tip voor de luie barbecueër. Laat het rooster na het barbecueën even afkoelen en leg hem vervolgens in het gras. De combinatie van dauw en gras zou er volgens kenners voor zorgen dat het rooster er weer snel pico bello uitziet.

Bron| HLN.be, AD
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant