Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met déze actie in Heel Holland bakt krijgt chaotische Liesbeth de lachers op de hand

heel-holland-bakt-kerst.jpg

De kerstaflevering van Heel Holland bakt was heerlijk. Voor amateurbakster Liesbeth verliep het echter nogal chaotisch. Ze begon de derde aflevering van deze reeks van het populaire bakprogramma nog wel zo optimistisch door ‘Hey, Merry Christmas!‘ te roepen. Maar toen had ze haar tulband van brood nog niet gemaakt…

De kijkers thuis hadden het direct al door: dit wordt weer een chaotische aflevering voor de bakster. Terwijl de negen kandidaten aan hun eerste opdracht begonnen, barstte Twitter los: ‘Ach, wat hou ik van Liesbeth, wordt er getweet over de Gooise dame met Oostenrijkse roots.

Vreemd luchtje

Terwijl de nietsvermoedende Liesbeth druk aan het voorbereiden was, rook Robèrt een vreemd luchtje. Toen hij poolshoogte kwam nemen bij het keukenblok van Liesbeth, zag hij een groene gesmolten snijplank op de inductieplaat liggen. Terwijl de meesterbakker en -patissier de snijplank met een spatel los krabde, probeerde Liesbeth de situatie minder ongemakkelijk te maken door het gesmolten plankje tot ‘moderne kunst’ te bombarderen.

‘Dat kan alleen Liesbeth gebeuren,’ twitterde iemand over Liesbeth. Een andere twitteraar vond de amateurbakster ‘hilarisch’.

Vertrek uit de tent

Liesbeth moest de baktent verlaten. “Heel jammer,” reageerde ze. “Het was oergezellig met iedereen. Ze zijn supergoed allemaal.”

“Het is mijn eigen schuld,” zei ze nog toen ze Maroeska – die de beste bakker van de aflevering werd – knuffelde. “Het was elke keer zo’n chaos in mijn hoofd.”

‘Te graag buiten het (recept)boekje’

Liesbeth laat op de site van de thuisbakkerscompetitie weten ‘nooit een patissier te kunnen worden’. “Daarvoor houd ik te veel van uitproberen en daarvoor ga ik te graag buiten mijn (recept)boekje.”

Bronnen | Heel Holland bakt, libelle.nl
Foto | Screenshot Heel Holland bakt

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant