Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Merel wist niet van wie ze zwanger was

nognooitverteld.png

‘Nog nooit verteld’

Merel (33): ‘De hele zwangerschap was ik verstijfd van angst. Was de baby wel van Mark?’


Toen Merel na anderhalf jaar nog niet zwanger was, vreesde ze dat het nooit zou lukken. De vruchtbaarheidsproblemen van haar en haar vriend dreven haar in de armen van een andere man. Toen was ze plotseling over tijd.

Toen we twee jaar samenwoonden, stopte ik met de pil. Ik verwachtte snel zwanger te zijn. We vreeën bijna elke dag, dat kon niet lang uitblijven. Dacht ik. Hoopte ik. Maar na een jaar werd ik nog steeds elke maand ongesteld. Ik begreep er niets van. Zou er soms wat mis zijn met een van ons? Eerst werd Mark onderzocht, later ik. Er werd niets gevonden. ‘Gewoon blijven oefenen,’ zei de dokter lachend.

Ik was daar niet zo zeker van. Oké, er was geen oorzaak gevonden, maar dat betekende niet dat die er niets was. Ik kreeg steeds minder zin in seks met Mark, voor mij had het nog maar één doel. En telkens bleek het voor niets. Ik begon fysiek contact te ontwijken – iets wat Mark amper opviel. Hij was zó met zijn werk bezig, dat hij alles wel best vond. Mijn verdriet vond hij lastig, merkte ik. Hij had mij altijd goed weten te troosten, maar ik merkte dat hij nu niet goed wist wat te doen. Nadenken over alternatieve manieren om kinderen te krijgen, wilde hij ook absoluut niet. ‘Dat kan altijd later nog. Tijd zat.’ Die woorden, tijd zat, kwamen me zó mijn keel uit.
En toen was daar Iwan. Een collega, iemand van de afdeling automatisering. Het begon met een vraag per mail en dat breidde zich uit tot dagelijkse berichtjes en grapjes. Al snel kroop hij onder mijn huid. Ik voelde me ontzettend tot Iwan aangetrokken. Over hem fantaseren leidde me af van de problemen thuis, van mijn wrok tegen Mark die ik steeds verder voelde wegdrijven. En een keer afspreken met Iwan werd zó verleidelijk, dat ik het ook echt deed. Ik hoefde me niet eens in allerlei bochten te wringen: als Mark moest reizen voor zijn werk, had ik alle vrijheid. Zo kreeg ik een affaire met Iwan.

Op een dag ontdekte ik dat ik al bijna een week over tijd was. Dat ik dat niet meer zo goed in de gaten hield, zegt wel dat ik totaal niet meer met mijn kinderwens bezig was. Met Mark zou het toch niet lukken, redeneerde ik, en bovendien vreeën we het zelden nog. En met Iwan gebruikte ik condooms. Maar ik was wel degelijk zwanger, zo meldde de zwangerschapstest. Wat een fantastisch moment had moeten zijn, kwam aan als een enorme klap. Van wíe was ik zwanger geraakt?

 

Lees het hele verhaal van Merel in Margriet 28. 

Ook interessant