'Te lelijke' vrouw deelt elke dag een selfie, voor haar pesters | Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Te lelijke’ vrouw deelt elke dag een selfie, speciaal voor haar pesters

te-lelijke-vrouw-deelt-elke-dag-een-selfie-speciaal-voor-haar-pesters.jpg

De 38-jarige Melissa Blake is een regelrechte Instagram-hit. De Amerikaanse journaliste deelt elke dag een selfie om een briljante reden.

Uitgemaakt worden voor walvis en blobvis is Melissa inmiddels wel gewend. Maar een opmerking van een volslagen vreemde, was voor haar de druppel.

Freeman-Sheldon-syndroom

Melissa heeft het Freeman-Sheldon-syndroom. Dit is een zeldzame aandoening, die tot gewrichtsmisvormingen en afwijkingen aan het hoofd, gezicht, armen en benen kan leiden. Die ze je wel bij Melissa, ja. Toen de journaliste in opspraak raakte door een kritisch artikel over Trump, kreeg ze veel aandacht. Negatieve aandacht, welteverstaan.

‘Te lelijk’

Mensen schreven allerlei nare dingen over haar en wensten haar allerlei nare dingen toe. Iemand zei zelfs dat het haar verboden zou moeten worden om foto’s van zichzelf te plaatsen, omdat ze te lelijk was. Au. In plaats van daar gehoor aan te geven, besloot Melissa iets briljants te doen.

Selfie na selfie na selfie

Vervolgens deed ze precies het tegenovergestelde van wat die pesters haar opdroegen. Melissa plaatste namelijk selfie, na selfie, na selfie… élke dag, voor een jaar lang, als ‘wraak’. En dit blijft ze naar hartenlust doen. Die selfies voorziet Melissa de ene keer van een grapje, maar vaak ook van gevoelige teksten.

Troost, geluk en vrijheid

“Het is een soort ritueel geworden, dat me troost en geluk brengt en heel veel heeft geleerd”, schrijft Melissa hier zelf over in een artikel. “Na elke selfie zat ik lekkerder in mijn vel en ontdekte ik een vrijheid die ik nooit eerder gevoeld heb als vrouw met een beperking.”

‘Je bent een inspiratie’

Melissa’s foto’s worden overspoeld met positieve reacties, zoals: “Dankjewel dat jij jezelf bent en blijft”, “Je bent een inspiratie” en “Ik ben zo trots op je.” Ook vinden veel mensen herkenning in haar verhaal. Bovendien regent het complimenten over Melissa’s kapsel: “Ik vind je haarkleur prachtig!”

Melissa, je bent een heldin!

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Instagram Melissa Blake, Refinery29
Beeld | iStock

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ook interessant