Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Meghan Markle krijgt steun uit déze onverwachte hoek

meghan-markle-krijgt-steun-uit-deze-onverwachte-hoek.jpg

Meghan Markle krijgt steun van alle kanten sinds het emotionele moment in de documentaire Harry and Meghan: An African Journey. In een interview stelde ze zich open over de moeilijkheden waar ze mee te maken krijgt. Niet alleen als nieuw lid van de koninklijke familie, óók als jonge moeder.

Nu hebben ook de vrouwen uit het Britse parlement hun stem laten horen. In een open brief betuigen 72 vrouwelijke leden van het parlement hun steun in Meghans strijd tegen de pers.

Solidariteit

‘De vrouwen van het parlement van allerlei politieke partijen hebben hun verschillen opzij gezet om samen onze solidariteit te tonen aan de Hertogin van Sussex, en sturen haar deze open brief’, schrijft parlementslid Holly Lynch op Twitter. De brief is in het bericht bijgevoegd.

Misleidende verhalen

‘Als parlementsvrouwen met allerlei verschillende politieke achtergronden wilden we onze solidariteit betuigen en naast je staan in je strijd tegen de vaak onsmakelijke en misleidende verhalen over jou, je karakter en je familie, die geprint worden in onze nationale kranten’, begint de brief. ‘Op verschillende momenten waren de verhalen en krantenkoppen een inbreuk op je privacy en probeerden ze twijfel te zaaien over je karakter, zonder enkele goede reden voor zover wij kunnen zien.’

Racisme

De brief kaart ook de vaak racistische opmerkingen van de Britse pers aan. ‘Nog verontrustender zijn de gedateerde, koloniale ondertonen in sommige van deze stukken’, gaat de brief verder. ‘Als parlementsvrouwen met allerlei verschillende achtergronden, kunnen we met klem zeggen dat we dit niet zomaar toelaten.’

Nieuwswaarde

Verder staat er in de brief dat de vrouwen zich herkennen in de manier waarop Meghan door de pers behandeld wordt. ‘We weten hoe het is en hoe misbruik en intimidatie vaak gebruikt worden om vrouwen in het openbaar ambt in de weg te staan om verder te kunnen met hun belangrijke werk.’ De vrouwen roepen de nationale media op om vanaf nu verschil te zien tussen een verhaal dat nieuwswaarde bevat, en een verhaal dat enkel is gepubliceerd om een vrouw naar beneden te halen.

De brief is ondertekend door 72 parlementsvrouwen. De Sussex’s hebben nog niet op de brief gereageerd, maar het zal Meghan vast goed doen om te weten dat ze ook in het parlement op steun kan rekenen.

Bron | LINDA., Glamour
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant